Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor automobilist die fietsster doodreed in America

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 7:45

De 29-jarige automobilist die in juli 2019 in America een fietsster (82) doodreed, is veroordeeld tot een celstraf van één jaar.

Ook mag hij voor de duur van zeven jaar geen motorrijtuig besturen. Dat heeft de rechtbank in Roermond besloten.

Lichtmast
Op 11 juli 2019 raakte de bestuurder met zijn auto van de weg op de Zwarte Plakweg. Hij knalde op een lichtmast, die door de klap omviel. Vervolgens werd een fietsend echtpaar door de auto en lichtmast geraakt. Een 82-jarige vrouw overleefde dat niet. Haar man raakte zwaargewond.

Lees ook: Dode en gewonde bij aanrijding met fietsers

Alcohol
De automobilist had op het moment van de aanrijding vijf keer zoveel alcohol in zijn bloed als is toegestaan. Ook reed hij 80 kilometer per uur, terwijl op die locatie een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur geldt.

Eis
De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van vier jaar en een rijontzegging voor de duur van vijf jaar. Tijdens het proces heeft de automobilist aangegeven dat hij zich verantwoordelijk voelt voor het ongeval. Hij had eerder die dag een halve fles wodka gedronken. Ook had hij nauwelijks gegeten en onvoldoende nachtrust gehad.

Lees ook: Man aangehouden voor doodrijden 82-jarige vrouw

'Signaal afgeven'
Volgens de rechtbank zijn in dit geval een celstraf van een jaar en een rijontzegging voor de duur van zeven jaar passend. "Hiermee wordt niet alleen aan de verdachte maar ook aan de samenleving als geheel een signaal afgegeven dat rijden onder invloed uit den boze is", aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen