Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf voor Albanezen vanwege hennepteelt Geleen

Geplaatst opwoensdag 16 september 2020 - 15:14

Drie Albanezen zijn in hoger beroep veroordeeld tot vier maanden celstraf vanwege hennepteelt in Geleen.

Dat oordeelt het gerechtshof in Den Bosch woensdag. Het vonnis is hetzelfde als de eerdere uitspraak van de rechtbank.

Materialen voor hennepteelt
De politie ontdekte de hennepkwekerij met 983 planten op 5 februari 2019. De drie verdachten bevonden zich op dat moment in het Geleense pand en werden toen opgepakt. Volgens het gerechtshof hebben de verdachten zich schuldig gemaakt aan hennepteelt. In het pand lagen ook materialen die voor de hennepteelt gebruikt worden, zoals groeimiddelen, knipbenodigdheden en transformatoren. De kwekerij in Geleen was volgens het hof groot en professioneel ingericht.

Zwaar aangerekend
In het oordeel hield het hof er rekening mee dat de verdachten geen verblijfsvergunningen hadden. Verder zei het gerechtshof dat de bijdrage van de verdachten aan de grootschalige productie van softdrugs de illegale handel in softdrugs in stand houdt. Ook veroorzaakt dat ongewenste maatschappelijke effecten, die de openbare orde kunnen ondermijnen. Ten slotte is regelmatig gebruik van softdrugs schadelijk voor de gezondheid.

Volgens het hof hebben de verdachten met al deze aspecten geen rekening gehouden, maar hebben ze alleen maar oog gehad voor persoonlijk financieel gewin. Met hun praktijken hebben ze bijgedragen aan het in stand houden van het criminele drugscircuit. Dat rekent het hof hen zwaar aan.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen