Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf moeder voor mishandeling dochter

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:19

De 30-jarige Roxanne W. uit Hoensbroek, die haar dochter (9) zou hebben mishandeld, is door de rechtbank Maastricht deels vrijgesproken.

W. werd veroordeeld tot 90 dagen celstraf waarvan 45 voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Geen bewijs
W. zou haar dochter tussen januari 2014 en juni 2015 hebben mishandeld. Ze zou onder andere haar dochter geschopt hebben. Advocaat Ivo van de Bergh heeft met succes bepleit dat voor dat deel van de aanklacht geen bewijs bestaat. Ook de rechtbank stelt dat enkele getuigenverklaringen over schoppen haaks op elkaar staan.

Aan de haren getrokken
De rechters achten wel bewezen dat de vrouw het kind meermalen heeft geslagen en aan de haren heeft getrokken. W. gaf tijdens de rechtszaak toe "wel eens een tik uitgedeeld te hebben". De moeder is verminderd toerekeningsvatbaar door een persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid.

De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden maar is toch toch tot een hogere straf gekomen. "Een voorwaardelijke straf brengt de ernst van het bewezen verklaarde niet tot uitdrukking." De dochter is uit huis geplaatst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen