Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf moeder voor mishandeling dochter

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:19

De 30-jarige Roxanne W. uit Hoensbroek, die haar dochter (9) zou hebben mishandeld, is door de rechtbank Maastricht deels vrijgesproken.

W. werd veroordeeld tot 90 dagen celstraf waarvan 45 voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Geen bewijs
W. zou haar dochter tussen januari 2014 en juni 2015 hebben mishandeld. Ze zou onder andere haar dochter geschopt hebben. Advocaat Ivo van de Bergh heeft met succes bepleit dat voor dat deel van de aanklacht geen bewijs bestaat. Ook de rechtbank stelt dat enkele getuigenverklaringen over schoppen haaks op elkaar staan.

Aan de haren getrokken
De rechters achten wel bewezen dat de vrouw het kind meermalen heeft geslagen en aan de haren heeft getrokken. W. gaf tijdens de rechtszaak toe "wel eens een tik uitgedeeld te hebben". De moeder is verminderd toerekeningsvatbaar door een persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid.

De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden maar is toch toch tot een hogere straf gekomen. "Een voorwaardelijke straf brengt de ernst van het bewezen verklaarde niet tot uitdrukking." De dochter is uit huis geplaatst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen