Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf moeder voor mishandeling dochter

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:19

De 30-jarige Roxanne W. uit Hoensbroek, die haar dochter (9) zou hebben mishandeld, is door de rechtbank Maastricht deels vrijgesproken.

W. werd veroordeeld tot 90 dagen celstraf waarvan 45 voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Geen bewijs
W. zou haar dochter tussen januari 2014 en juni 2015 hebben mishandeld. Ze zou onder andere haar dochter geschopt hebben. Advocaat Ivo van de Bergh heeft met succes bepleit dat voor dat deel van de aanklacht geen bewijs bestaat. Ook de rechtbank stelt dat enkele getuigenverklaringen over schoppen haaks op elkaar staan.

Aan de haren getrokken
De rechters achten wel bewezen dat de vrouw het kind meermalen heeft geslagen en aan de haren heeft getrokken. W. gaf tijdens de rechtszaak toe "wel eens een tik uitgedeeld te hebben". De moeder is verminderd toerekeningsvatbaar door een persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid.

De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden maar is toch toch tot een hogere straf gekomen. "Een voorwaardelijke straf brengt de ernst van het bewezen verklaarde niet tot uitdrukking." De dochter is uit huis geplaatst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen