Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf moeder voor mishandeling dochter

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:19

De 30-jarige Roxanne W. uit Hoensbroek, die haar dochter (9) zou hebben mishandeld, is door de rechtbank Maastricht deels vrijgesproken.

W. werd veroordeeld tot 90 dagen celstraf waarvan 45 voorwaardelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) had drie maanden voorwaardelijke celstraf geëist.

Geen bewijs
W. zou haar dochter tussen januari 2014 en juni 2015 hebben mishandeld. Ze zou onder andere haar dochter geschopt hebben. Advocaat Ivo van de Bergh heeft met succes bepleit dat voor dat deel van de aanklacht geen bewijs bestaat. Ook de rechtbank stelt dat enkele getuigenverklaringen over schoppen haaks op elkaar staan.

Aan de haren getrokken
De rechters achten wel bewezen dat de vrouw het kind meermalen heeft geslagen en aan de haren heeft getrokken. W. gaf tijdens de rechtszaak toe "wel eens een tik uitgedeeld te hebben". De moeder is verminderd toerekeningsvatbaar door een persoonlijkheidsstoornis en zwakbegaafdheid.

De rechtbank heeft daar rekening mee gehouden maar is toch toch tot een hogere straf gekomen. "Een voorwaardelijke straf brengt de ernst van het bewezen verklaarde niet tot uitdrukking." De dochter is uit huis geplaatst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen