Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor stalken thuiszorgmedewerkers

Geplaatst opdonderdag 7 april 2016 - 11:59

Justitie wil dat Theo H. (57) uit Lottum 90 dagen celstraf krijgt voor het stalken van twee medewerkers van Groene Kruis Thuiszorg.

Daarnaast eist het Openbaar Ministerie (OM) dat H. zich laat behandelen door een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Straatverbod
Ook moet hij een straatverbod krijgen in twee straten in Horst en Sevenum. Omdat de man in 2014 al een maand voorwaardelijke celstraf kreeg voor stalking van thuiszorgmedewerkers wil het OM dat hij eveneens een werkstraf van 30 uur uitvoert.

Kerstkaarten en bierviltjes
De man uit Lottum pleegde tussen augustus 2014 en mei 2015 diverse telefoontjes naar medewerkers van Groene Kruis Thuiszorg. Daarnaast achtervolgde hij ze in de auto, schreef brieven en stopte kerstkaarten en bierviltjes onder de ruitenwissers van de auto's van de vrouwen. Alle feiten vonden plaats in de gemeente Horst aan de Maas.

Geen kwade bedoelingen
H. verklaarde in de rechtbank dat hij tot zijn daden kwam vanwege zijn slechte geestelijke gezondheid. Hij zei geen kwade bedoelingen te hebben gehad. De thuiszorgmedewerkers kwamen bij hem thuis toen hij eerder ziek was. Hij noemde de dames de 'enige lichtpuntjes in zijn leven'.

Geen stalking
H.'s advocaat Stijn Engelen vindt dat in één van de twee gevallen geen sprake is van stalking. Hij vindt dat de feiten daarvoor niet stelselmatig genoeg hebben plaatsgevonden.
Justitie zegt met de strafeis rekening te houden met H.'s mentale gezondheid. Van de geëiste 90 dagen zijn er 75 voorwaardelijk. Omdat H. al 15 dagen in voorarrest zat, hoeft hij bij een eventuele straf niet opnieuw de cel in.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen