Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor ontucht met 15-jarig meisje

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 6:39

Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen de 26-jarige Ricardo van der S. Justitie is ervan overtuigd dat hij ontuchtige handelingen heeft gepleegd bij een minderjarig meisje.

Het meisje verklaarde dat ze tussen oktober 2013 en februari 2014, toen ze 15 jaar oud was, een seksuele relatie had met de Maastrichtenaar en dat ze zich daarbij gedwongen had gevoeld. Ze zou onder druk zijn gezet en bang voor hem zijn geweest. Volgens haar moeder was het meisje in die periode mentaal in de war, verzorgde ze zich niet meer en verminkte ze zichzelf.

Zoon
Verschillende getuigen bevestigen het verhaal van het meisje en stellen ook dat de Maastrichtenaar eerder ‘relaties’ zou hebben gehad met minderjarige meisjes. Aan een van die relaties heeft Ricardo van der S. een zoon overgehouden.

Onvoldoende bewijs
Maar volgens de verdediging is dat niet genoeg om de strafeis van het OM te rechtvaardigen. De getuigen verklaren volgens de advocaat van Van der S. dan wel allemaal dat er sprake was van een ‘relatie’ tussen de twee, dat hoeft nog niet te betekenen dat er ook daadwerkelijk sprake is geweest van seksueel contact. De advocaat stelt dat er daardoor onvoldoende steunbewijs is aan te dragen.

De verdachte zelf beroept zich op zijn zwijgrecht en was gisteren zelf ook niet aanwezig bij de behandeling van zijn zaak door de rechtbank in Maastricht. De advocaat eist vrijspraak omdat er gebrek aan bewijs is.

Naaktfoto's
Het gegeven dat de verdachte een kind heeft, hoeft volgens de advocaat ook niet te betekenen dat hij met de moeder seks heeft gehad. "Hij heeft het kind erkend. Dat hoeft niet te betekenen dat hij ook de verwekker is."
Het OM neemt dat argument niet serieus. Bovendien hebben Van der S. en het slachtoffer naaktfoto’s gemaakt, wat aangeeft dat de relatie wel degelijk seksueel getint was.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen