Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor grote fraude met zorggeld

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 16:17

Tegen een man die zichzelf zou hebben verrijkt met geld dat bestemd was voor zorg aan gehandicapten, is dinsdag een celstraf van 42 maanden geëist.

Zijn vriendin hoorde in de rechtbank in Roermond achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen.

Dressuurpaarden
Het stel uit Schinnen wordt ervan verdacht zorggeld te hebben uitgegeven aan onder meer dressuurpaarden, luxe verbouwingen aan hun villa en kunstaankopen. Het zou om zo'n 1,7 miljoen euro gaan.

Guus de J. is de hoofdverdachte. Hij was tussen 2005 en 2010 de enig bestuurder bij Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL). Zijn vriendin wordt als medeplichtig gezien. De twee zouden zichzelf een deel van de zorggelden - jaarlijks ontvingen ze tussen de 30 miljoen en 40 miljoen - hebben toegeëigend.

Paard gekocht
Als onderdeel van de zorgverlening zou de man paarden hebben aangeschaft. Maar volgens het Openbaar Ministerie werden zo'n vijftien paarden alleen door hemzelf, zijn vriendin en dochter gebruikt. "Toen een paralympische sporter zich bij hem meldde, werd ondanks de 46 paarden op de manege, ergens anders een paard gekocht dat zij kon gebruiken", aldus het OM.

Bij SGL werd zorg geleverd aan mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of meervoudige beperking en aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen