Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf geëist voor gewelddadige overval in Geleen

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:27

Drie verdachten van een gewelddadige overval op een man in Geleen moeten van het Openbaar Ministerie (OM) tussen 6 en 30 maanden de cel in.

De broers Ricky L. (21) uit Beek en Sittardenaar Dennis L. (18) hebben volgens het OM met Joeri S. (19) uit Helden op 19 oktober 2015 een man met pepperspray bewerkt, geschopt en geslagen. Dat gebeurde in een woning aan de Pastoor Schoenmaeckersstraat in Geleen.

Schade aan de nieren
"De ondertanden zijn zó hard geraakt dat ze slechts door een beugel in de mond bleven hangen. Het slachtoffer liep gekneusde ribben op en had schade aan de nieren", verklaarde de officier van justitie gisteren.

1200 euro
De man kwam in Geleen drie ons wiet kopen en had 1200 euro bij zich. Die zijn door de verdachten, die allen bekend hebben, afhandig gemaakt. Ricky L. en Joeri S. hebben er onder meer drank en kleren voor gekocht. "Ik niet. Mijn ex heeft het allemaal opgemaakt", aldus Dennis. De broers hadden zich onherkenbaar gemaakt met een bivakmuts. Joeri S., die de deur moest openen, droeg die niet. Mede daardoor kon justitie het trio vrij snel in de kraag grijpen.

Jeugdstrafrecht
Joep Timmermans, advocaat van de broers, vraagt de rechtbank om het jeugdstrafrecht toe te passen. "De mentale leeftijd is niet de fysieke. Beide broers hebben hulp nodig en kunnen die nu krijgen. Ze geven er blijk van te willen veranderen." Raadsman Dirk Daamen stelt dat de rol van Joeri S. kleiner was dan die van zijn mede-verdachten. Ook hij verzoekt om toepassing van het jeugdstrafrecht. "Uit de bejegening door de rechtbank meen ik op te maken dat u ook ziet dat Ricky niet denkt en handelt als een volwassene. Mijn cliënt wil terug naar school en werk zoeken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tbs met dwangverpleging voor Alain W. uit Landgraaf
Celstraf moeder voor mishandeling dochter
Verdachte mishandeling 3-jarig kindje langer vast
Twee jaar cel en tbs geëist voor mishandeling peuter
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen