Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor gewelddadige overval in Geleen

Geplaatst opwoensdag 27 april 2016 - 7:27

Drie verdachten van een gewelddadige overval op een man in Geleen moeten van het Openbaar Ministerie (OM) tussen 6 en 30 maanden de cel in.

De broers Ricky L. (21) uit Beek en Sittardenaar Dennis L. (18) hebben volgens het OM met Joeri S. (19) uit Helden op 19 oktober 2015 een man met pepperspray bewerkt, geschopt en geslagen. Dat gebeurde in een woning aan de Pastoor Schoenmaeckersstraat in Geleen.

Schade aan de nieren
"De ondertanden zijn zó hard geraakt dat ze slechts door een beugel in de mond bleven hangen. Het slachtoffer liep gekneusde ribben op en had schade aan de nieren", verklaarde de officier van justitie gisteren.

1200 euro
De man kwam in Geleen drie ons wiet kopen en had 1200 euro bij zich. Die zijn door de verdachten, die allen bekend hebben, afhandig gemaakt. Ricky L. en Joeri S. hebben er onder meer drank en kleren voor gekocht. "Ik niet. Mijn ex heeft het allemaal opgemaakt", aldus Dennis. De broers hadden zich onherkenbaar gemaakt met een bivakmuts. Joeri S., die de deur moest openen, droeg die niet. Mede daardoor kon justitie het trio vrij snel in de kraag grijpen.

Jeugdstrafrecht
Joep Timmermans, advocaat van de broers, vraagt de rechtbank om het jeugdstrafrecht toe te passen. "De mentale leeftijd is niet de fysieke. Beide broers hebben hulp nodig en kunnen die nu krijgen. Ze geven er blijk van te willen veranderen." Raadsman Dirk Daamen stelt dat de rol van Joeri S. kleiner was dan die van zijn mede-verdachten. Ook hij verzoekt om toepassing van het jeugdstrafrecht. "Uit de bejegening door de rechtbank meen ik op te maken dat u ook ziet dat Ricky niet denkt en handelt als een volwassene. Mijn cliënt wil terug naar school en werk zoeken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tbs met dwangverpleging voor Alain W. uit Landgraaf
Celstraf moeder voor mishandeling dochter
Verdachte mishandeling 3-jarig kindje langer vast
Twee jaar cel en tbs geëist voor mishandeling peuter
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen