Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor doodsbedreigingen aan Wilders

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 13:34

De 26-jarige Venlonaar Naïm B. moet, als het aan justitie ligt, een jaar de cel in vanwege doodsbedreigingen die hij naar Geert Wilders stuurde.

Die strafeis werd donderdagochtend door de officier uitgesproken in de rechtbank van Roermond. Ook eiste de officier tbs met dwangverpleging.

'Ik haal je hoofd eraf'
B. had het augustus vorig jaar gemunt op zijn bekende stadgenoot. In e-mails en sms-berichten schreef hij onder meer 'ik haal je hoofd eraf', 'ik slacht je' en 'Vieze Geertje Wilders en Tweede Kamer, jullie gaan eraan jongens'. De man van Marokkaanse afkomst werd later opgepakt toen hij naar Den Haag toog, meldt De Limburger.

Zwakbegaafd
De advocate van de verdachte vond de strafeis overdreven. Volgens haar is B. zwakbegaafd en hebben deskundigen verklaard dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de doodsbedreigingen verstuurde.

B. wordt er ook van verdacht dat hij werknemers van een hotel en drogisterij heeft bedreigd. De advocate vindt dat een beperkte tbs-behandeling voor haar cliënt de beste oplossing is.

De rechtbank doet op 5 oktober uitspraak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen