Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor doodsbedreigingen aan Wilders

Geplaatst opdonderdag 21 september 2017 - 13:34

De 26-jarige Venlonaar Naïm B. moet, als het aan justitie ligt, een jaar de cel in vanwege doodsbedreigingen die hij naar Geert Wilders stuurde.

Die strafeis werd donderdagochtend door de officier uitgesproken in de rechtbank van Roermond. Ook eiste de officier tbs met dwangverpleging.

'Ik haal je hoofd eraf'
B. had het augustus vorig jaar gemunt op zijn bekende stadgenoot. In e-mails en sms-berichten schreef hij onder meer 'ik haal je hoofd eraf', 'ik slacht je' en 'Vieze Geertje Wilders en Tweede Kamer, jullie gaan eraan jongens'. De man van Marokkaanse afkomst werd later opgepakt toen hij naar Den Haag toog, meldt De Limburger.

Zwakbegaafd
De advocate van de verdachte vond de strafeis overdreven. Volgens haar is B. zwakbegaafd en hebben deskundigen verklaard dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de doodsbedreigingen verstuurde.

B. wordt er ook van verdacht dat hij werknemers van een hotel en drogisterij heeft bedreigd. De advocate vindt dat een beperkte tbs-behandeling voor haar cliënt de beste oplossing is.

De rechtbank doet op 5 oktober uitspraak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen