Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf geëist voor doodrijden van Zoë Coolen (15)

Geplaatst opdinsdag 24 november 2015 - 12:57

De 28-jarige Glenn R. krijgt een celstraf van twintig maanden waarvan acht voorwaardelijk, als de rechtbank in Roermond het Openbaar Ministerie volgt.

Daarnaast eist het OM een rijontzegging van vijf jaar en raakt R. zijn auto kwijt.

Dodelijk ongeval
R., woonachtig in de Duitse grensplaats Schalbruch, reed op 17 april 2013 de 15-jarige Zoë Coolen aan op de Rijksweg-Noord in Susteren. Het meisje overleed ter plekke.

Typische wegpiraat
Wil Peute, officier van justitie, concludeerde dat R. een typische wegpiraat is. De man had al diverse verkeersovertredingen op zijn conto en onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wees uit dat hij op het moment van de botsing met het slachtoffer een snelheid van 'minstens 100 kilometer per uur' had. Dat terwijl er wegwerkzaamheden aan de gang waren en er een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur gold.

Lees ook: Extra onderzoek in zaak doodgereden scholiere uit Susteren

Onoverzichtelijk
R. voerde aan dat hij toch echt minder snel reed, rond de 50 kilometer per uur. Bovendien was de situatie onoverzichtelijk door de wegwerkzaamheden en 'flitste' het meisje uit Susteren de weg op, toen zij overstak met haar fiets.

De rechtbank doet uitspraak op 8 december.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra onderzoek in zaak doodgereden scholiere uit Susteren
Binnen een maand duidelijkheid over Dombo en de Kikker
OM eist 100 uur taakstraf tegen schietende agent
Geen straf voor schietende agent
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen