Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf geëist tegen 'terreurbuurman' uit Venlo

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 17:26

Het Openbaar Ministerie heeft zes maanden cel geëist tegen 'terreurbuurman' Pedro B. (42) uit Venlo.

Hij wordt verdacht van vernielingen, pesterijen, stalking en smaad.

Burenruzie
De verdenkingen tegen B. houden verband met een uit de hand gelopen burenruzie in de Ganzenstraat in Venlo. De Venlonaar werd al eens veroordeeld omdat hij zijn overbuurman Geert Mevissen overgoot met urine. Een kennis van Mevissen kreeg daarna een boete opgelegd omdat hij de woning van B. bekladde.

Pesterijen
Pedro B. moest zich woensdag voor de rechtbank in Maastricht verantwoorden voor vernielingen, stalking, pesterijen en smaad die volgden na de eerste veroordeling. Hij zou onder meer onsmakelijke grappen hebben gemaakt over het plotselinge overlijden van de zus van de overbuurvrouw, die omkwam bij een verkeersongeluk. De auto van de buurman bood hij via Marktplaats aan: 'Gratis af te halen'.

Verhuizen
Overbuurman Geert Mevissen en zijn vrouw besloten deze zomer uit pure wanhoop te verhuizen. Daarop keerde de rust in de Ganzenstraat weer terug. De rechter doet over twee weken uitspraak tegen Pedro B.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen