Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf en beroepsverbod voor ontucht plegende verpleger

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 17:25

Verpleegkundige Dave V. (31) uit Roermond is ook in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor het plegen van ontucht met drie patiënten.

Ook mag hij vijf jaar lang zijn beroep niet uitoefenen, besliste het Gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De rechtbank Limburg legde in 2015 dezelfde straf op.

Dave V. moet zich daarnaast verplicht melden bij de reclassering, dient zich aan hun advies te houden, moet meewerken aan een gedragsonderzoek en mag geen contact met de slachtoffers hebben.

PAAZ-afdeling
De man werkte als verpleegkundige op de psychiatrische afdeling in het Atrium-ziekenhuis in Heerlen, de zogenoemde PAAZ-afdeling. In een tijdsbestek van ongeveer drie jaar heeft V. daar seks gehad met drie patiënten. Dit waren stuk voor stuk psychisch zeer kwetsbare vrouwen. De man wist dat, want hij had immers inzage in de medische dossiers van zijn slachtoffers.

Lees ook: Drie jaar cel voor ontuchtige verpleger Atrium

Manipulatieve vrouwen
De 31-jarige verpleegkundige heeft altijd ontkend. Volgens hem zijn de slachtoffers manipulatieve vrouwen die het zodanig op hem zouden hebben gemunt, dat ze valse aangifte hebben gedaan. Hun verklaringen zouden dan ook niet betrouwbaar zijn. Het Hof is het hier echter niet mee eens. Ook al zijn de vrouwen psychisch zeer kwetsbaar, hun verklaringen zijn niet onbetrouwbaar, ongeloofwaardig of vals. Bovendien komen hun verklaringen op meerdere punten overeen met ander bewijs.

Eerdere veroordeling
Bij het bepalen van de straf, heeft het hof ook rekening gehouden met het feit dat V. eerder is veroordeeld voor een zedendelict. In de proeftijd van die veroordeling heeft hij zich al opnieuw schuldig gemaakt aan ontucht.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt
Man vast op verdenking van ontucht met minderjarige meisjes
Verdachte van ontucht met minderjarige meisjes langer vast
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen