Overslaan en naar de inhoud gaan

Celstraf en beroepsverbod voor ontucht plegende verpleger

Geplaatst opdinsdag 8 augustus 2017 - 17:25

Verpleegkundige Dave V. (31) uit Roermond is ook in hoger beroep veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk, voor het plegen van ontucht met drie patiënten.

Ook mag hij vijf jaar lang zijn beroep niet uitoefenen, besliste het Gerechtshof in Den Bosch dinsdag. De rechtbank Limburg legde in 2015 dezelfde straf op.

Dave V. moet zich daarnaast verplicht melden bij de reclassering, dient zich aan hun advies te houden, moet meewerken aan een gedragsonderzoek en mag geen contact met de slachtoffers hebben.

PAAZ-afdeling
De man werkte als verpleegkundige op de psychiatrische afdeling in het Atrium-ziekenhuis in Heerlen, de zogenoemde PAAZ-afdeling. In een tijdsbestek van ongeveer drie jaar heeft V. daar seks gehad met drie patiënten. Dit waren stuk voor stuk psychisch zeer kwetsbare vrouwen. De man wist dat, want hij had immers inzage in de medische dossiers van zijn slachtoffers.

Lees ook: Drie jaar cel voor ontuchtige verpleger Atrium

Manipulatieve vrouwen
De 31-jarige verpleegkundige heeft altijd ontkend. Volgens hem zijn de slachtoffers manipulatieve vrouwen die het zodanig op hem zouden hebben gemunt, dat ze valse aangifte hebben gedaan. Hun verklaringen zouden dan ook niet betrouwbaar zijn. Het Hof is het hier echter niet mee eens. Ook al zijn de vrouwen psychisch zeer kwetsbaar, hun verklaringen zijn niet onbetrouwbaar, ongeloofwaardig of vals. Bovendien komen hun verklaringen op meerdere punten overeen met ander bewijs.

Eerdere veroordeling
Bij het bepalen van de straf, heeft het hof ook rekening gehouden met het feit dat V. eerder is veroordeeld voor een zedendelict. In de proeftijd van die veroordeling heeft hij zich al opnieuw schuldig gemaakt aan ontucht.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eis: drie jaar cel voor ontuchtplegende verpleger
Arts en verpleegkundige op vingers getikt na dood patiënte
Ambtenaar voor rechter om seks met cliënt
Man vast op verdenking van ontucht met minderjarige meisjes
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen