Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2015 - 10:24

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen klanten in de Valkenburgse zedenzaak is tegen een voormalig medewerker van Jeugdzorg een onvoorwaardelijke celstraf en beroepsverbod geëist.

De 33-jarige man verdwijnt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar achter de tralies.

'Te zwaar'
Ook zou hij zijn beroep in de jeugdzorg niet meer mogen uitoefenen. De man werkte negen jaar als jeugdhulpverlener en groepsleider met onder anderen slachtoffers van loverboys bij instelling Het Keerpunt in Cadier en Keer. Hij is daar inmiddels ontslagen wegens het hebben van betaalde seks met de 16-jarige Kimberly, zoals het slachtoffer in deze zaak werd voorgesteld in een advertentie voor seks. De advocaat vindt dat de klant door de massale media-aandacht al voldoende gestraft is en vindt een gevangenisstraf veel te zwaar.

Eisen
Eisen in de andere vijf zaken van vandaag variëren van vijf maanden (twee voorwaardelijk) tot acht maanden (vier voorwaardelijk). Alle mannen
worden verdacht van het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Net als op de eerste zittingsdag was geen van hen in de rechtszaal aanwezig. In alle twaalf gevallen tot nu toe is door de advocaat van het slachtoffer een schadevergoeding van 5000 euro per klant gevraagd.

Armin A.
In totaal worden 29 mannen worden verdacht van seks met het 16-jarig meisje Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Loverboy Armin A. stond vorige week al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Zelfmoord
De Valkenburgse zedenzaak zorgt al maanden voor veel commotie. Twee mannen die verdacht werden van seksueel contact met het meisje, pleegden zelfmoord.

Donderdag kwamen de eerste zes van in totaal 29 klanten aan bod.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Ouders Kimberly teleurgesteld over straf seksklanten
Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen