Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Celstraf en beroepsverbod geëist in zedenzaak

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2015 - 10:24

Op de tweede dag van de rechtszaak tegen klanten in de Valkenburgse zedenzaak is tegen een voormalig medewerker van Jeugdzorg een onvoorwaardelijke celstraf en beroepsverbod geëist.

De 33-jarige man verdwijnt als het aan het Openbaar Ministerie ligt een jaar achter de tralies.

'Te zwaar'
Ook zou hij zijn beroep in de jeugdzorg niet meer mogen uitoefenen. De man werkte negen jaar als jeugdhulpverlener en groepsleider met onder anderen slachtoffers van loverboys bij instelling Het Keerpunt in Cadier en Keer. Hij is daar inmiddels ontslagen wegens het hebben van betaalde seks met de 16-jarige Kimberly, zoals het slachtoffer in deze zaak werd voorgesteld in een advertentie voor seks. De advocaat vindt dat de klant door de massale media-aandacht al voldoende gestraft is en vindt een gevangenisstraf veel te zwaar.

Eisen
Eisen in de andere vijf zaken van vandaag variëren van vijf maanden (twee voorwaardelijk) tot acht maanden (vier voorwaardelijk). Alle mannen
worden verdacht van het hebben van betaalde seks met een minderjarige. Net als op de eerste zittingsdag was geen van hen in de rechtszaal aanwezig. In alle twaalf gevallen tot nu toe is door de advocaat van het slachtoffer een schadevergoeding van 5000 euro per klant gevraagd.

Armin A.
In totaal worden 29 mannen worden verdacht van seks met het 16-jarig meisje Kimberly, zoals ze op internet te boek stond. Loverboy Armin A. stond vorige week al terecht, hij werd veroordeeld tot een celstraf van twee jaar.

Zelfmoord
De Valkenburgse zedenzaak zorgt al maanden voor veel commotie. Twee mannen die verdacht werden van seksueel contact met het meisje, pleegden zelfmoord.

Donderdag kwamen de eerste zes van in totaal 29 klanten aan bod.

Lees ook: Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Straffen tot één jaar geëist in Valkenburgse zedenzaak
Ouders Kimberly teleurgesteld over straf seksklanten
Eerste uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Twee klanten voor rechter in Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen