Honderden oud-bajesklanten verhuisd naar Heerlen

Bijna vijfhonderd mensen die in de gevangenis hebben gezeten, zijn in de afgelopen twee jaar in Heerlen gaan wonen. Daarmee steekt die gemeente met kop en schouders boven andere Limburgse gemeenten uit.

marechaussee
Man die ruim vier jaar cel in moet gepakt op luchthaven

De Marechaussee heeft op Maastricht Aachen Airport een man aangehouden die nog een celstraf moet uitzitten van vier en een half jaar.

Slechtziende Pool de cel in voor dodelijk ongeval

De 28-jarige Daniel C. gaat ruim één jaar de gevangenis in voor het veroorzaken van een dodelijke aanrijding op de N270 in Wanssum. Op 2 december 2016 negeerde de slechtziende Pool een dubbele doorgetrokken streep, haalde hij in en reed hij een vrouw dood.

Rechter veroordeelt spoorloze Chinese drugsbaas

Een 33-jarige Chinees is veroordeeld tot vier maanden gevangenis voor een drugsoperatie in Heel. In zijn woning vond de politie in juli 2017 ruim zeshonderd hennepplanten, verdeeld over vijf ruimtes.

Tot twee jaar cel voor drugslab in Velden

Drie mannen uit Beek, Sittard en Velden hebben celstraffen tot 24 maanden gekregen voor een drugslab in Velden.

Negen jaar gevangenis voor Sittardse nepagent

De rechter heeft Berry A. (33) veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, omdat de Sittardenaar een gewelddadige overval heeft gepleegd in 2017. Hij deed zich destijds voor als lid van een arrestatieteam.

Man gestraft voor hulp bij zelfdoding vader

Een 48-jarige man is dinsdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor hulp bij de zelfdoding van zijn vader. Dat gebeurde in 2016 in Kerkrade.

Twee mannen met openstaande celstraf aangehouden

De politie heeft zondag twee mannen die nog een openstaande celstraf op hun conto hebben, in de kraag gevat.

Vluchtende vrouw probeert politiewagen van de weg te duwen

Een vluchtende vrouw heeft in Blerick geprobeerd om een politiewagen van de weg te duwen.

Politiemol Mark M. veroordeeld en spoorloos: Hoe nu verder?

Hoe gaat het nu verder met de veroordeelde politiemol Mark M.? De voormalig agent uit Weert werd maandag veroordeeld tot 5 jaar cel en mag 10 jaar geen publieke functie vervullen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!