Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cel en taakstraffen voor klanten Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 13:50

De rechtbank heeft donderdagmiddag de eerste twaalf klanten in de Valkenburgse zedenzaak veroordeeld tot cel- en taakstraffen.

Tien mannen die in Valkenburg seks hadden met het 16-jarige meisje dat zichzelf 'Kimberly' noemde, moeten één dag de cel in. Ook krijgen zij taakstraffen 120 (één keer), 180 (acht keer) en 240 uur (één keer).

Eén dag de cel in
De rechtbank vond een taakstraf passender dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Maar omdat de wet verbied om in dit soort zaken alleen een taakstaf op te leggen, is er een onvoorwaardelijke celstraf van slechts één dag bijgekomen. De rechtbank kon hierdoor wel taakstraffen opleggen.

Jeugdhulpverlener
Een jeugdhulpverlener moet zes maanden de gevangenis in, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding van duizend euro betalen. Het OM had tegen deze man één jaar cel en een beroepsverbod geëist. Een twaalfde klant - die ook met kinderen werkt - gaat vijf maanden achter de tralies, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de eerste twaalf seksklanten een te lage straf hebben gekregen en laat donderdagmiddag weten tegen alle zaken in hoger beroep te gaan.

'Straf is acceptabel'
De verdachten laten weten de straf wel acceptabel te vinden. Advocaat Ivo van de Bergh: "De trend van taakstraffen gaat door. Tegen de celstraffen gaan we waarschijnlijk in beroep. Deze zaak heeft in de prostitutiewereld wel wat impact gehad. Klanten zullen zich wel drie keer bedenken."

Rechter: seks bewezen
In de zedenzaak zijn nu twaalf vonnissen geveld. De rechtbank achtte in alle gevallen seks met een minderjarige bewezen en ze verwierp het argument dat de verdachten niet konden weten dat het meisje pas zestien jaar oud was. De verdachten hadden volgens de rechtbank de verplichting om onderzoek te doen naar de leeftijd van het meisje.

Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Op 30 juli horen nog eens veertien verdachten hun straf. Drie klanten komen in het najaar voor de rechter. Loverboy Armin A. is al eerder tot twee jaar cel veroordeeld.

Lees hier meer nieuws over de Valkenburgse zedenzaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twee jaar cel voor loverboy Armin A.
Verdachte Valkenburgse zedenzaak laat het opnieuw afweten
Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
Rechtbank buigt zich over Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen