Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cel en taakstraffen voor klanten Valkenburgse zedenzaak

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2015 - 13:50

De rechtbank heeft donderdagmiddag de eerste twaalf klanten in de Valkenburgse zedenzaak veroordeeld tot cel- en taakstraffen.

Tien mannen die in Valkenburg seks hadden met het 16-jarige meisje dat zichzelf 'Kimberly' noemde, moeten één dag de cel in. Ook krijgen zij taakstraffen 120 (één keer), 180 (acht keer) en 240 uur (één keer).

Eén dag de cel in
De rechtbank vond een taakstraf passender dan een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Maar omdat de wet verbied om in dit soort zaken alleen een taakstaf op te leggen, is er een onvoorwaardelijke celstraf van slechts één dag bijgekomen. De rechtbank kon hierdoor wel taakstraffen opleggen.

Jeugdhulpverlener
Een jeugdhulpverlener moet zes maanden de gevangenis in, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook moet hij een schadevergoeding van duizend euro betalen. Het OM had tegen deze man één jaar cel en een beroepsverbod geëist. Een twaalfde klant - die ook met kinderen werkt - gaat vijf maanden achter de tralies, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Het Openbaar Ministerie vindt dat de eerste twaalf seksklanten een te lage straf hebben gekregen en laat donderdagmiddag weten tegen alle zaken in hoger beroep te gaan.

'Straf is acceptabel'
De verdachten laten weten de straf wel acceptabel te vinden. Advocaat Ivo van de Bergh: "De trend van taakstraffen gaat door. Tegen de celstraffen gaan we waarschijnlijk in beroep. Deze zaak heeft in de prostitutiewereld wel wat impact gehad. Klanten zullen zich wel drie keer bedenken."

Rechter: seks bewezen
In de zedenzaak zijn nu twaalf vonnissen geveld. De rechtbank achtte in alle gevallen seks met een minderjarige bewezen en ze verwierp het argument dat de verdachten niet konden weten dat het meisje pas zestien jaar oud was. De verdachten hadden volgens de rechtbank de verplichting om onderzoek te doen naar de leeftijd van het meisje.

Wie zijn de verdachten in de Valkenburgse zedenzaak?

Op 30 juli horen nog eens veertien verdachten hun straf. Drie klanten komen in het najaar voor de rechter. Loverboy Armin A. is al eerder tot twee jaar cel veroordeeld.

Lees hier meer nieuws over de Valkenburgse zedenzaak.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twee jaar cel voor loverboy Armin A.
Verdachte Valkenburgse zedenzaak laat het opnieuw afweten
Loverboyzaak: Kimberly kreeg 250 telefoontjes in 2 weken
Rechtbank buigt zich over Valkenburgse zedenzaak
Overzicht
Advertentie
De Bijenkorf Maastricht is nu nog mooier

In het voorjaar van 2018 werd de Bijenkorf Maastricht al vernieuwd met de transformatie van de afdeling damesschoenen en lederwaren. Precies op tijd voor de feestdagen is nu ook de afdeling cosmetica op de parterre helemaal vernieuwd en mooier dan ooit. De cosmetica-afdeling is flink uitgebreid in zowel ruimte als merken, waarbij NARS een opvallende nieuwkomer is.

Bekijk hier de nieuwe Bijenkorf in Maastricht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen