Overslaan en naar de inhoud gaan

Cel- en taakstraf voor ontvoering meisje (6) in Weert

Geplaatst opvrijdag 13 maart 2020 - 15:59

De Weertenaar die in 2018 kortstondig een zesjarig meisje ontvoerde is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk.

De rechtbank in Roermond oordeelt ook dat de 24-jarige Tim G. uit Weert zich moet melden bij de reclassering.

Opgesloten
De man heeft in juni 2018 op klaarlichte dag in Weert een meisje van 6 ontvoerd en in de kofferbak van zijn auto opgesloten. Waarom de G. dat gedaan heeft is onduidelijk, omdat hij zich niets meer van het voorval kan herinneren.

Lees ook: OM eist twee jaar cel voor ontvoeren meisje (6)

Angst
Het openbaar ministerie eiste eerder twee jaar gevangenisstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. De rechtbank vindt die straf te zwaar. De rechtbank noemt enerzijds dat ‘met de ontvoering van een kind de angst van iedere ouder uitkomt’. Anderzijds weegt de rechtbank mee dat de Weertenaar het meisje na een paar minuten heeft vrijgelaten en zelf alarmcentrale 112 heeft gebeld na het voorval.

Vergelding
De straf die de rechtbank oplegt staat gelijk aan de tijd die de Weertenaar in voorarrest heeft gezeten. Naast de behandeling door de reclassering houdt dat in dat hij in feite weer op vrije voeten. Dat vindt de rechtbank vanuit het oogpunt van vergelding niet gepast. Daarom legt de rechtbank de Weertenaar ook nog een taakstraf van 60 uur op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen