Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 6:00

Cees Moison is niet welkom in de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement.

Moison wordt vrijdag geïnstalleerd als nieuw statenlid. Hij volgt GroenLinks-statenlid Carla Brugman op. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray.

Lidmaatschap
Maar Moison is geen lid meer van GroenLinks. Hij heeft zijn lidmaatschap opgezegd.
Voor de statenfractie is dat de reden om hem niet toe te laten.

Verklaring
In een verklaring zegt fractievoorzitter Andy Rossel ‘dat de heer Moison de afgelopen twee weken herhaaldelijk is benaderd om hierover te spreken, maar zonder succes. Hij is per heden schriftelijk geïnformeerd’.
Rossel en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux hadden donderdag met Moison willen spreken.

Ook is Moison ‘vriendelijk doch indringend’ verzocht om de vrijkomende zetel niet te aanvaarden en de zetel aan GroenLinks te doen toekomen.

Zetel
Moison heeft eerder laten weten dat hij de zetel wil innemen. Hij heeft daar volgens de kieswet ook recht op omdat hij op de derde plaats stond van de GroenLinks-lijst bij de provinciale
statenverkiezingen van maart 2015. Of hij alsnog van gedachten verandert, moet vrijdag blijken. Tot nu toe ging Moison ervan uit dat hij gewoon deel kon uitmaken van de GroenLinks-fractie omdat hij zich nog steeds ‘een GroenLinkser in hart en nieren voelt’.

Wordt hij statenlid dan betekent dat in de praktijk dat Moison als eenmansfractie in het Limburgs Parlement komt. GroenLinks houdt dan ook maar één zetel over.

Beslissing
Volgens fractievoorzitter Andy Rossel ondersteunt zowel het landelijk als het Limburgs bestuur de beslissing van de fractie.
Daarbij gaat het niet alleen om Rossel maar ook om fractiemedewerkers en leden die de fractie ondersteunen.

Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier periodes gemeenteraadslid in Roermond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen