Overslaan en naar de inhoud gaan

Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 6:00

Cees Moison is niet welkom in de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement.

Moison wordt vrijdag geïnstalleerd als nieuw statenlid. Hij volgt GroenLinks-statenlid Carla Brugman op. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray.

Lidmaatschap
Maar Moison is geen lid meer van GroenLinks. Hij heeft zijn lidmaatschap opgezegd.
Voor de statenfractie is dat de reden om hem niet toe te laten.

Verklaring
In een verklaring zegt fractievoorzitter Andy Rossel ‘dat de heer Moison de afgelopen twee weken herhaaldelijk is benaderd om hierover te spreken, maar zonder succes. Hij is per heden schriftelijk geïnformeerd’.
Rossel en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux hadden donderdag met Moison willen spreken.

Ook is Moison ‘vriendelijk doch indringend’ verzocht om de vrijkomende zetel niet te aanvaarden en de zetel aan GroenLinks te doen toekomen.

Zetel
Moison heeft eerder laten weten dat hij de zetel wil innemen. Hij heeft daar volgens de kieswet ook recht op omdat hij op de derde plaats stond van de GroenLinks-lijst bij de provinciale
statenverkiezingen van maart 2015. Of hij alsnog van gedachten verandert, moet vrijdag blijken. Tot nu toe ging Moison ervan uit dat hij gewoon deel kon uitmaken van de GroenLinks-fractie omdat hij zich nog steeds ‘een GroenLinkser in hart en nieren voelt’.

Wordt hij statenlid dan betekent dat in de praktijk dat Moison als eenmansfractie in het Limburgs Parlement komt. GroenLinks houdt dan ook maar één zetel over.

Beslissing
Volgens fractievoorzitter Andy Rossel ondersteunt zowel het landelijk als het Limburgs bestuur de beslissing van de fractie.
Daarbij gaat het niet alleen om Rossel maar ook om fractiemedewerkers en leden die de fractie ondersteunen.

Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier periodes gemeenteraadslid in Roermond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen