Overslaan en naar de inhoud gaan

Cees Moison niet meer welkom bij GroenLinks

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 6:00

Cees Moison is niet welkom in de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement.

Moison wordt vrijdag geïnstalleerd als nieuw statenlid. Hij volgt GroenLinks-statenlid Carla Brugman op. Die is gestopt omdat ze wethouder is geworden in Venray.

Lidmaatschap
Maar Moison is geen lid meer van GroenLinks. Hij heeft zijn lidmaatschap opgezegd.
Voor de statenfractie is dat de reden om hem niet toe te laten.

Verklaring
In een verklaring zegt fractievoorzitter Andy Rossel ‘dat de heer Moison de afgelopen twee weken herhaaldelijk is benaderd om hierover te spreken, maar zonder succes. Hij is per heden schriftelijk geïnformeerd’.
Rossel en de Limburgse GroenLinks-voorzitter Marij Pollux hadden donderdag met Moison willen spreken.

Ook is Moison ‘vriendelijk doch indringend’ verzocht om de vrijkomende zetel niet te aanvaarden en de zetel aan GroenLinks te doen toekomen.

Zetel
Moison heeft eerder laten weten dat hij de zetel wil innemen. Hij heeft daar volgens de kieswet ook recht op omdat hij op de derde plaats stond van de GroenLinks-lijst bij de provinciale
statenverkiezingen van maart 2015. Of hij alsnog van gedachten verandert, moet vrijdag blijken. Tot nu toe ging Moison ervan uit dat hij gewoon deel kon uitmaken van de GroenLinks-fractie omdat hij zich nog steeds ‘een GroenLinkser in hart en nieren voelt’.

Wordt hij statenlid dan betekent dat in de praktijk dat Moison als eenmansfractie in het Limburgs Parlement komt. GroenLinks houdt dan ook maar één zetel over.

Beslissing
Volgens fractievoorzitter Andy Rossel ondersteunt zowel het landelijk als het Limburgs bestuur de beslissing van de fractie.
Daarbij gaat het niet alleen om Rossel maar ook om fractiemedewerkers en leden die de fractie ondersteunen.

Cees Moison was eerder Statenlid voor GroenLinks van december 2013 tot en met maart 2015. Verder was hij bijna vier periodes gemeenteraadslid in Roermond.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen