Overslaan en naar de inhoud gaan

CDJA-Limburg beschuldigt NS van 'Randstadbeleid'

Geplaatst opdinsdag 21 november 2017 - 12:44

Het CDJA-Limburg beschuldigt de NS van 'Randstadbeleid'. De jongeren-organisatie van het CDA vindt dat Limburg in de nieuwe dienstregeling benadeeld wordt door de NS.

Aanleiding is het schrappen van de rechtstreekse treinverbinding van Heerlen naar Schiphol. Die verdwijnt in de nieuwe dienstregeling die op 10 december ingaat.

Schandalig
Reizigers moeten dan voortaan in Eindhoven of Utrecht overstappen op een andere trein richting station Schiphol.
CDJA-Limburg voorzitter Stijn Kropman noemt het 'schandalig' dat, na het debacle rond de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, 'wij als Limburg' weer benadeeld worden door de NS.

Koffers met slepen
Volgens
Kropman komt ook de bereikbaarheid van Limburg in gevaar en is het schrappen van de rechtstreekse verbinding met Schiphol ook niet in het belang van de Nederlandse economie. "Als men twee keer moet overstappen om in Schiphol te komen en met koffers moet slepen, vliegt men liever vanaf Düsseldorf of Brussel. Hier zijn we ook als Nederland niet bij gebaat", aldus de Limburgse CDJA-voorzitter.

Enkhuizen
Hij vindt het ook bizar dat de intercity vanuit Heerlen wel door gaat rijden naar Enkhuizen. Kropman vraagt zich af welke passagiersgegevens NS heeft bekeken. Want het lijkt hem sterk dat er meer Limburgers naar Enkhuizen reizen dan naar Schiphol.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen