Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA ziet niets in nieuwe golfbaan Venlo

Geplaatst opzondag 15 januari 2017 - 21:00

Het CDA in het Limburgs Parlement zet grote vraagtekens bij de aanleg van een nieuwe openbare golfbaan op Greenport Venlo.

In een statencommissie vroeg statenlid Rudy Tegels zich af hoe de 18 holes-golfbaan past bij het doel om toonaangevende bedrijven met hoogwaardige werkgelegenheid aan te trekken in het gebied.

Afspraken
Hij wil ook weten welke afspraken er zijn gemaakt met de beoogde exploitant en wat de financiële risico's zijn voor de provincie.

Moeite
De grootste zorg maakt het CDA-statenlid zich over de gevolgen voor de bestaande golfbanen in de regio. Die hebben nu al vaak moeite om de exploitatie rond te krijgen.
Waarom dan toch doorgaan met dit initiatief, zo vroeg Tegels zich af.

Hij reageerde op een brief van de besturen van drie golfbanen - in Geijsteren, Evertsoord en Arcen - aan de provinciale politiek.

Lees ook: Golfbanen willen geen nieuwe concurrent erbij

Ingrijpen
Daarin staat dat golfbanen 'zeker in de regio Venlo' het financieel gezien moeilijk tot zeer moeilijk hebben en moeite hebben het hoofd boven water te houden.De provinciale politiek wordt dan ook gevraagd om in te grijpen.

VVD-gedeputeerde Twan Beurskens reageert op korte termijn schriftelijk op de vragen en opmerkingen van CDA-statenlid Tegels.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motie CDA over sluiting politiebureaus verworpen
'Superdividend' heeft geen gevolgen voor stortplaatsen
CDA: extra geld naar Limburg voor opvang
CDA zet kenniscentrum radicalisering op politieke agenda
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen