Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil snellere upgrade van spoor Heerlen-Aken

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2016 - 21:55

De Tweede Kamerfractie van het CDA dringt er bij staatssecretaris Sharon Dijksma op aan versneld te starten met het opwaarderen van het spoortraject Heerlen-Aken.

Dat zou volgens het CDA gefinancierd moeten worden met het geld dat voorlopig niet wordt besteed aan de invoer van het nieuwe Europese spoorveiligheidssysteem ERTMS.

Van Helvert
Dijksma zelf stelde deze week voor om een groot deel van het ERTMS-geld te besteden aan het opknappen van treinstation Schiphol. Het Limburgse CDA-Kamerlid Martijn van Helvert kwam donderdag met het plan om ook een deel van het geld te besteden aan het opwaarderen van het spoor tussen Heerlen en Aken.

Verdubbeld
​Het treintraject tussen de twee steden moet onder meer worden geëlektrificeerd en verdubbeld. "Dat kost tussen de 20 en de 30 miljoen euro", stelt Van Helvert. "Dat is maar een schijntje van het totale bedrag van 2,6 miljard dat nu vrijkomt door het uitstellen van de invoer van het ERTMS-systeem."

Het opwaarderen van het spoortraject tussen Heerlen en Aken is noodzakelijk om een Intercity-verbinding tussen Schiphol en Keulen tot stand te brengen.

De invoer van ERTMS, dat tot doel heeft dat treinen sneller en dichter op elkaar kunnen rijden, is deze week uitgesteld omdat er nog te veel zorgen rondom het systeem.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

CDA eist opheldering over aanbesteding Limburgs OV
Kamerlid Van Helvert wil NS weren van regiovervoer
CDA'er Martijn van Helvert uit Susteren
Van Helvert: Kabinet deed niks tegen vals spel NS
Limburg gastheer internationale ‘spoortop’
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen