Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil overheidsgeld voor boeren na noodweer

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 16:35

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat de overheid de boeren financieel tegemoet moet komen die getroffen zijn door het noodweer van de afgelopen weken.

Volgens Buma is de schade zo enorm dat hele goede bedrijven er onder door dreigen te gaan. Daarom moet de regering een bestaand noodfonds open stellen. Het CDA gaat dat in de Tweede Kamer voorstellen.

Werkbezoek
Buma is donderdag en vrijdag op werkbezoek in Limburg en bezoekt onder meer gedupeerde boeren.
Hij vindt het onbegrijpelijk dat PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam niet de beurs wil trekken. "Eerder heeft hij gezegd dat hij niet de staatssecretaris voor de boeren is. Dat heb ik nooit begrepen maar nu weten we wat dat betekent", aldus de fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer.

Lees ook: 'Van Dam geeft geen geld maar wil wel helpen'

Andere landen
Hij wijst er ook op dat Duitsland, België en Frankrijk hun boeren wel steunen. Terwijl de regering zegt dat het om een ondernemersrisico gaat. "Hun boodschap is, je zoekt het maar uit. Maar dit gaat ons allemaal aan", zo zegt Buma

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
'Limburgse boeren kunnen hulp krijgen uit Brussel'
'Schade door noodweer zeker half miljard'
Rabobank helpt door noodweer getroffen boeren
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen