Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil overheidsgeld voor boeren na noodweer

Geplaatst opdonderdag 30 juni 2016 - 16:35

CDA-leider Sybrand Buma vindt dat de overheid de boeren financieel tegemoet moet komen die getroffen zijn door het noodweer van de afgelopen weken.

Volgens Buma is de schade zo enorm dat hele goede bedrijven er onder door dreigen te gaan. Daarom moet de regering een bestaand noodfonds open stellen. Het CDA gaat dat in de Tweede Kamer voorstellen.

Werkbezoek
Buma is donderdag en vrijdag op werkbezoek in Limburg en bezoekt onder meer gedupeerde boeren.
Hij vindt het onbegrijpelijk dat PvdA-staatssecretaris Martijn van Dam niet de beurs wil trekken. "Eerder heeft hij gezegd dat hij niet de staatssecretaris voor de boeren is. Dat heb ik nooit begrepen maar nu weten we wat dat betekent", aldus de fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer.

Lees ook: 'Van Dam geeft geen geld maar wil wel helpen'

Andere landen
Hij wijst er ook op dat Duitsland, België en Frankrijk hun boeren wel steunen. Terwijl de regering zegt dat het om een ondernemersrisico gaat. "Hun boodschap is, je zoekt het maar uit. Maar dit gaat ons allemaal aan", zo zegt Buma

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Waterschade bij boeren loopt op tot een miljard'
'Limburgse boeren kunnen hulp krijgen uit Brussel'
'Schade door noodweer zeker half miljard'
Rabobank helpt door noodweer getroffen boeren
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen