Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil opheldering over stand van zaken Deltaprogramma

Geplaatst opvrijdag 9 februari 2018 - 13:32

Het CDA in het Limburgs Parlement wil weten hoe het staat met de uitvoering van het programma om Nederland, inclusief Limburg, te beschermen tegen overstromingen.

Daarbij gaat het niet alleen om de korte termijn, maar ook om maatregelen op de lange termijn in verband met de klimaatverandering en het voorspelde extremere weer.

Deltaprogramma
Het CDA heeft daarom een hele reeks schriftelijke vragen gesteld over het zogeheten
Deltaprogramma van het Rijk, zonder dat ze daar zelf nu al een standpunt over inneemt.

Buffer
Zo vraagt het CDA hoeveel geld er in Limburg wordt geïnvesteerd en of het de bedoeling is dat in Limburg water wordt gebufferd voor de rest van het stroomgebied van de Maas, buiten onze provincie.

Tijdspad
De fractie wil ook dat het provinciebestuur 'een tijdspad schetst' voor de komende drie jaar. Daarbij moet ook duidelijk worden hoe de gemeenten bij de uitvoering worden betrokken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen