Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil opheldering over gang van zaken rond mestfraude

Geplaatst opvrijdag 27 oktober 2017 - 13:10

CDA-statenlid John Verhoijsen wil opheldering van het provinciebestuur over de gang van zaken rond de twee bedrijven in Noord-Limburg die verdacht worden van fraude met mest- en afvalstoffen.

De politie deed donderdag onderzoek bij de twee bedrijven. Volgens justitie wordt bij de bio-vergistingsinstallatie sinds 2013 vermoedelijk drie keer zoveel afval en dierlijke mest verwerkt als is toegestaan volgens de vergunning.

Lees ook: 'Onderzoek naar grootschalige mestfraude Noord-Limburg'

Vraagtekens
Verhoijsen vraagt zich af of de provincie die vergunning aan de betreffende bedrijven heeft verleend. En of er ook toezicht is gehouden op de voorwaarden. Ook pleit hij voor samenwerking met het Rijk in dit soort kwesties.

Drinkwater
Het CDA-statenlid wil bovendien weten of de kwaliteit van het drinkwater uit de Maas in gevaar is geweest, omdat er eind september 400 ton vloeibaar stikstof uit een lekkende silo in de Maas terecht is gekomen. Het Waterschap Limburg doet daar momenteel onderzoek naar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen