Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil opheldering over AZC-pand in Maastricht

Geplaatst opmaandag 8 augustus 2016 - 11:59

Het CDA in Maastricht wil dat onderzocht wordt of er gesjoemeld is met het pand aan de Parkweg in Maastricht, waar het COA 330 asielzoekers wil huisvesten.

Het pand in de wijk Sint Pieter was tot voor kort eigendom van de Maastrichtse vastgoedhandelaar Ben Vos, die de hoofdverdachte is in een lopend fraude-onderzoek.

Verhuurd
Sinds maart is het pand in bezit van het Duitse Lea Immobilien. Dat heeft het voor vijf jaar aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers verhuurd. Op dit moment wordt het verbouwd.

Opmerkelijk
CDA-fractievoorzitter
Vivanne Heijnen vindt het opmerkelijk dat het gebouw tijdens de onderhandelingen plots onder de marktwaarde is verkocht. Ook zijn volgens haar vergunningen voor de verbouwing nog aangevraagd door een medewerker van de oude eigenaar.

De gemeente Maastricht verwijst naar het COA, dat het huurcontract heeft afgesloten. Een woordvoerder van het COA laat weten er vanuit te gaan dat alles in orde is, totdat het tegendeel is bewezen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen