Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil na verkiezingen niet met iedereen samenwerken

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 7:16

Het CDA gaat in een eventuele nieuwe provinciale coalitie niet samenwerken met partijen die een euregionale samenwerking niet zien zitten.

Dat zei gedeputeerde Ger Koopmans op een ledenvergadering van het CDA Limburg in Roermond. Hij lijkt daarmee te doelen op de PVV en het Forum voor Democratie.

Koopmans wilde dat echter niet bevestigen omdat de verkiezingsprogramma’s van beide partijen er nog niet zijn. In maart wordt gestemd voor een nieuwe provinciale coalitie.

Voorzichtig met geld
"Het CDA is voor een brede coalitie, maar niet elke hand die naar ons wordt uitgestoken zullen we blind aanpakken", aldus Koopmans. Hij vindt ook dat de provincie voorzichtig met haar financiën om moet blijven gaan zodat ook komende coalities genoeg geld hebben om hun eigen politieke keuzes te maken.

Geen flappentap
"De provincie is geen flappentap die alles betaalt. Wie wil dat de provincie haar geld snel verbrast, moet niet op het CDA stemmen", zo zegt Koopmans. Hij verwees onder meer naar het tekort van 150 tot 200 miljoen om de komende vijftien jaar alle geplande infrastructuur-projecten uit te voeren.

Lees ook: Provincie vertilt zich aan infra: 31 projecten op schopstoel

Duurzaamheid en klimaat
"Wij moeten dat per project afwegen. Want er is de komende jaren ook veel geld nodig voor bijvoorbeeld duurzaamheid, klimaatbeleid en maatregelen tegen hoog water", zo stelt de CDA-lijsttrekker en gedeputeerde.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen