Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil duidelijkheid over corona-aanpak in grensstreek

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 20:11

Het Sittardse CDA-Kamerlid Martijn van Helvert heeft donderdagavond aanvullende Kamervragen gesteld over de uitbraak van het coronavirus in de Duitse grensregio.

Hij wil van de ministers voor Medische Zorg en Buitenlandse Zaken weten of zij overleggen met hun Duitse collega’s om tot een identiek advies te komen aan de inwoners van de grensstreek.

Passeren
In de regio passeren Nederlanders en Duitsers over en weer dagelijks de grens om te tanken, voor vrijetijdsbesteding, werk en school, zo schrijft Van Helvert in de brief die hij met partijgenoten Pieter Omtzigt en Joba van den Berg heeft opgesteld.

Quarantaine
Ze willen ook weten of Nederlanders die carnaval gevierd hebben in het Duitse Gangelt in quarantaine moeten. Dat geldt namelijk wel voor Duitsers die daar geweest zijn.

Ziekenhuizen
Verder willen ze van de ministers weten hoeveel plekken binnen een week in Nederlandse ziekenhuizen beschikbaar zijn om patiënten met het virus op te nemen. Ook vragen ze hoeveel coronabesmettingen het Nederlandse zorgstelsel aankan.

Van Helvert stelde woensdag ook al een reeks vragen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus.

Lees ook: Helvert stelt Kamervragen over coronavirus

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen