Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA wil duidelijkheid over corona-aanpak in grensstreek

Geplaatst opdonderdag 27 februari 2020 - 20:11

Het Sittardse CDA-Kamerlid Martijn van Helvert heeft donderdagavond aanvullende Kamervragen gesteld over de uitbraak van het coronavirus in de Duitse grensregio.

Hij wil van de ministers voor Medische Zorg en Buitenlandse Zaken weten of zij overleggen met hun Duitse collega’s om tot een identiek advies te komen aan de inwoners van de grensstreek.

Passeren
In de regio passeren Nederlanders en Duitsers over en weer dagelijks de grens om te tanken, voor vrijetijdsbesteding, werk en school, zo schrijft Van Helvert in de brief die hij met partijgenoten Pieter Omtzigt en Joba van den Berg heeft opgesteld.

Quarantaine
Ze willen ook weten of Nederlanders die carnaval gevierd hebben in het Duitse Gangelt in quarantaine moeten. Dat geldt namelijk wel voor Duitsers die daar geweest zijn.

Ziekenhuizen
Verder willen ze van de ministers weten hoeveel plekken binnen een week in Nederlandse ziekenhuizen beschikbaar zijn om patiënten met het virus op te nemen. Ook vragen ze hoeveel coronabesmettingen het Nederlandse zorgstelsel aankan.

Van Helvert stelde woensdag ook al een reeks vragen naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus.

Lees ook: Helvert stelt Kamervragen over coronavirus

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen