Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-wethouder Valkenburg stapt op vanwege coalitiebreuk

Geplaatst opwoensdag 10 maart 2021 - 22:01

De Valkenburgse wethouder Claudia Bisschops (CDA) vertrekt. Dat heeft ze woensdag bekendgemaakt in de raadsvergadering. Haar stap is een direct gevolg van de onlangs ontstane bestuurscrisis.

Coalitiepartijen AB (Algemeen Belang) en PGP (Progressieve Groene Partij) zegden vorige maand het vertrouwen op in coalitiepartner CDA. Alle drie de partijen leverden een wethouder. De raadsvergadering van woensdag ging over de ontstane situatie.

Lees ook: CDA 'onaangenaam verrast' over val coalitie Valkenburg

Polfermolen
De aanleiding voor de breuk was een verschil van mening over de Polfermolen. De Valkenburgse politiek debatteert al jaren fel over de toekomst van dat sport- en recreatiecentrum.

Lees ook: Polfermolen oorzaak breuk coalitie Valkenburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen