Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: weer vragen over omstreden opdrachten Guus Beumer

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 13:43

Het CDA in het Limburgs Parlement heeft nieuwe vragen gesteld over de omstreden opdrachten die oud-directeur Guus Beumer van kunstencentrum Marres in Maastricht heeft verstrekt.

Een maand geleden meldde NRC Handelsblad dat Beumer overal waar hij sinds 2001 de scepter zwaaide, 29 keer met overheidsgeld een opdracht heeft gegund aan het bureau van zijn levenspartner.

In eigen zak
Vorige week kwam daar een artikel in NRC bij waarin werd beweerd dat hij als bestuurslid van een stichting opdrachten voor in totaal 60 duizend euro gaf aan zijn eigen bedrijf. Het zou daarbij gaan om subsidiegeld. CDA-statenlid Max Ruiters wil weten of dat klopt en zo ja, of daar ook subsidie van de provincie Limburg bij heeft gezeten. Ook wil hij weten hoe het provinciebestuur in de toekomst dergelijke constructies wil voorkomen.

Raad van Toezicht
Inmiddels heeft het provinciebestuur aan Ruiters laten weten dat zijn eerdere vragen over de opdrachten aan zijn partner niet binnen de normale termijn beantwoord kunnen worden omdat men eerst met de Raad van Toezicht van Marres overleg wil hebben.

Guus Beumer was van 2005 tot en met 2012 directeur van kunstencentrum Marres. Sinds 2013 is hij directeur van het Nieuwe Instituut in Rotterdam, het voormalige Nederlands Architectuurinstituut.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Guus Beumer
Ex-baas Marres gunde opdrachten vaak aan partner
Maastricht en provincie willen tramlijn Maastricht-Hasselt
CDA: Programma om levensvatbaarheid partij te garanderen
Statenfracties reageren verbaasd op breuk binnen SP
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen