Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA vreest rekening sanering recyclingbedrijf Edelchemie

Geplaatst opvrijdag 24 november 2017 - 11:13

Het CDA in Maasgouw maakt zich zorgen over de kosten voor de sanering van het terrein van Edelchemie.

Provincie en gemeente hebben altijd gezegd dat 'de vervuiler moet betalen', maar het CDA vreest nu dat de gemeente uiteindelijk voor een groot deel van de kosten opdraait.

Zwaar vervuild
Het voormalige recyclingbedrijf ging in 2012 op slot, omdat de milieuvergunning al jaren was verlopen. Het terrein bleek enorm vervuild. Er stonden gevaarlijke stoffen en er was sprake van bodemverontreiniging.

Provincie en gemeente draaiden op voor de kosten. Die willen ze verhalen op eigenaar Leo Nevels. Hij, zijn twee zonen en zijn vrouw werden voor de rechter gedaagd.

Geldboete
De 83-jarige Nevels werd deze week veroordeeld tot een geldboete van ruim 25.000 euro. Hij hoeft niet de cel in. Beide zonen zijn vrijgesproken. Zijn vrouw is wel schuldig bevonden, maar krijgt geen straf.

Lees ook: Geen cel, wel geldboete voor directeur Edelchemie

Schoonmaakkosten
"De rechtbank lijkt in haar oordeel de aanklacht fors af te zwakken", constateert het CDA. "Het mag niet zo zijn dat de inwoners van Maasgouw nu opdraaien voor de kosten." De partij wil daarom graag weten welke gevolgen de uitspraak van de rechter heeft voor het terugbetalen van de schoonmaakkosten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen