Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA vol onbegrip: 'L1 moet in goedkoopste pakket'

Geplaatst opdonderdag 17 januari 2019 - 16:28

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt dat het niet kan dat zo’n 5000 Limburgse huishoudens L1 Televisie niet meer via de satelliet kunnen ontvangen. Het gaat om abonnees van Canal Digitaal.

L1 en andere regionale omroepen zaten tot voor kort in het familiepakket van de aanbieder van satelliet-televisie. Maar nu zitten ze in het duurdere basispakket. L1 zou voor doorgifte 25.000 euro moeten gaan betalen en dat doet de zender niet.

Eenzijdige opzegging
CDA-statenlid Max Ruiters stelt in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur 'met verbazing' kennis te hebben genomen van de gang van zaken en de 'eenzijdige opzegging' van het lopende contract door
Canal Digitaal. Tegelijk vindt hij dat alle Limburgers L1 moeten kunnen ontvangen. Daarom wil hij van het provinciebestuur weten wat het vindt van het besluit van Canal Digitaal om L1 voortaan door te geven via een duurder pakket.

Gratis
Ook vraagt Ruiters om zich sterk ervoor te maken dat de zaak wordt teruggedraaid en dat L1 weer in het goedkopere pakket terecht komt. "
Bent u met het CDA van mening dat L1 bij alle aanbieders gratis, dan wel in het goedkoopste pakket moet zitten, net zoals bijvoorbeeld NPO 1", zo staat in zijn vragen.

Ruiters wil ook dat het provinciebestuur aan de bel trekt bij de stichting Regionale Publieke Omroep (RPO). Dat is de vertegenwoordiger van de regionale omroepen in Nederland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen