Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA vol lof over initiatief onderzoek bestuurscultuur

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 12:54

CDA-Limburg is erg te spreken over het initiatief van waarnemend gouverneur Johan Remkes om de bestuurscultuur van de afgelopen tien jaar in Limburg te laten onderzoeken door een onafhankelijke commissie.

Die moet over zes maanden ook met aanbevelingen voor verbetering komen.

Meldpunt
Verder komt er een meldpunt waar onder meer burgers, ambtenaren, bedrijven en maatschappelijke organisaties vertrouwelijk integriteitsschendingen kunnen melden die in hun ogen hebben plaatsgevonden.

Kans
Fractievoorzitter Mariska Werry van het CDA in het Limburgs Parlement zegt in een reactie het goed te vinden dat nu wordt doorgepakt en dat er een breed onderzoek plaatsvindt naar de Limburgse bestuurscultuur tussen 2011 en nu.

"We zien dit bij uitstek als een kans om daadwerkelijk schoon schip te maken en een streep te trekken onder het verleden", aldus Werry. "Zodat huidige en toekomstige bestuurders daarna in en met alle vertrouwen hun werk kunnen doen."

Gedrags- en handelswijze
Eerder stelde het CDA-Limburg zelf een commissie in die moet adviseren over het borgen en versterken van het integriteitsbeleid in de gedrags- en handelswijze van de partij.

Extra ledenvergadering
De commissie bestaat uit drie personen, met oud-burgemeester Herman Kaiser als voorzitter. Hun advies wordt eind volgende maand verwacht en wordt besproken op 26 juni op een extra ledenvergadering van het CDA-Limburg.

Het Limburgse CDA nam het initiatief voor de commissie naar aanleiding van een reeks kwesties en affaires waar prominente CDA'ers bij betrokken zijn.

Lees ook: Oud-burgemeester Kaiser gaat CDA Limburg doorlichten

Climax
Met als climax de affaire rond de inmiddels ontslagen directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Vrehen is ook oud-gedeputeerde van het CDA. Hij heeft inmiddels zijn lidmaatschap van de partij opgezegd.

Lees ook: Met dit plan wil Remkes de bestuurscultuur verbeteren

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen