Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA tegen 'verdozing' Limburgs landschap

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 21:17

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) uit Panningen heeft woensdagavond een motie ingediend tegen verdozing van het landschap door de toename van het aantal logistieke bedrijfshallen.

Met name in Limburg en Noord-Brabant speelt dit fenomeen volgens Amhaouch.

Dozen
Het CDA wil meer grip krijgen op de groei van het aantal logistieke bedrijfshallen. Het landschap 'verdoost' erdoor en het verdrijft de lokale midden- en kleinbedrijven (mkb), zegt Amhaouch. "Het kan niet zo zijn dat lokale mkb-bedrijven moeten wijken voor deze grote logistieke dozen."

Afremmen
Om deze ontwikkeling af te remmen, stelt hij voor dat het kabinet in gesprek gaat met de provincies. "Het is hoog tijd dat de Rijksoverheid regie neemt", aldus het Kamerlid.

Twijfel
Ook trekt Amhaouch de toegevoegde waarde van de hallen voor de economie in twijfel. "Er moet balans zijn tussen economie, logistiek en leefbaarheid."

Groeien
Volgens VVD-gedeputeerde Joost van den Akker is de logistiek, met 60.000 Limburgse arbeidsplaatsen, een steeds belangrijkere economische pijler. Dat zei hij in maart dit jaar in het L1-radioprogramma De Stemming. Hij denkt dat de logistieke sector in Limburg de komende tijd verder zal groeien.

Lees ook: Gedeputeerde: 'Limburgse logistieke sector blijft groeien'

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen