Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA tegen provinciaal geld voor verhuizing hoofdkantoor DSM

Geplaatst opdinsdag 20 juli 2021 - 6:19

De CDA-fractie in het Limburgs Parlement is tegen een provinciale bijdrage van 1,75 miljoen euro voor de verhuizing van het hoofdkantoor van DSM van Heerlen naar Maastricht.

Volgens de grootste fractie is dit geen taak van de provincie. "We zullen dan ook niet met een bijdrage instemmen", aldus het CDA.

Verhuizing
De partij spreekt zich niet uit tegen de verhuizing zelf. Integendeel. De CDA-fractie zegt er verheugd over te zijn dat DSM ervoor heeft gekozen om met haar hoofdkantoor in Limburg te blijven. Maar een financiële bijdrage van de provincie aan de verhuizing vindt het CDA een brug te ver. Wel stelt zij DSM 'uiteraard' op andere mogelijke manieren te blijven faciliteren in haar ontwikkeling in Limburg.

Overigens is het de bedoeling dat ook de gemeente Maastricht 1,75 miljoen euro bijdraagt aan de verhuizing van het hoofdkantoor van Heerlen naar Maastricht.

Lees ook: SP: Draai verhuizing hoofdkantoor DSM naar Maastricht terug

Demonstratie
In Heerlen vindt woensdag een demonstratie plaats bij het hoofdkantoor van DSM, georganiseerd door SP en PvdA. Die partijen zijn van mening dat DSM een ereschuld heeft aan de regio en dus met het hoofdkantoor in Heerlen moet blijven.

Na de demonstratie is er ook een extra vergadering van de gemeenteraad van Heerlen over de kwestie.

Lees ook: Hoofdkantoor DSM naar Maastricht: Heerlen 'ontgoocheld'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen