Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA is tegen het verdwijnen van twee viaducten over A2

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 16:07

Het CDA in het Limburgs Parlement is tegen het verdwijnen van twee viaducten over de A2 en een tunneltje in Holtum en Born.

In de huidige plannen voor de toekomstige verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide en Maasbracht zijn die geschrapt.

Leefbaarheid
In schriftelijke vragen stelt CDA-statenlid Maud Hermans dat dat niet ten goede komt aan de leefbaarheid van de burgers. Zo zou Holtum klem komen te liggen tussen de A2 en bedrijventerrein Holtum-Noord.

Enige uitweg
In Born heeft het een negatief effect op de bereikbaarheid van het achterliggende natuurgebied, stelt Hermans. Een van de twee viaducten zou de enige uitweg naar dat gebied zijn 'waar veelvuldig wordt gewandeld en gefietst'.

In de plannen voor de A2-verbreding worden de viaducten en het tunneltje gesloopt omdat ze te oud en te smal zouden zijn.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorgen over verdwijnen viaducten door verbreding A2
Sittard-Geleen pakt wateroverlast aan
Omgeving Born heeft weer kraanwater
Ziggo
Ziggo-storing duurde langer vanwege mist
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen