Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA is tegen het verdwijnen van twee viaducten over A2

Geplaatst opdonderdag 17 september 2015 - 16:07

Het CDA in het Limburgs Parlement is tegen het verdwijnen van twee viaducten over de A2 en een tunneltje in Holtum en Born.

In de huidige plannen voor de toekomstige verbreding van de A2 tussen knooppunt Kerensheide en Maasbracht zijn die geschrapt.

Leefbaarheid
In schriftelijke vragen stelt CDA-statenlid Maud Hermans dat dat niet ten goede komt aan de leefbaarheid van de burgers. Zo zou Holtum klem komen te liggen tussen de A2 en bedrijventerrein Holtum-Noord.

Enige uitweg
In Born heeft het een negatief effect op de bereikbaarheid van het achterliggende natuurgebied, stelt Hermans. Een van de twee viaducten zou de enige uitweg naar dat gebied zijn 'waar veelvuldig wordt gewandeld en gefietst'.

In de plannen voor de A2-verbreding worden de viaducten en het tunneltje gesloopt omdat ze te oud en te smal zouden zijn.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zorgen over verdwijnen viaducten door verbreding A2
Sittard-Geleen pakt wateroverlast aan
Omgeving Born heeft weer kraanwater
'Provinciebestuur moet in actie komen tegen sluiting VGZ'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen