Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: 'Stop met absurde inname van wapens jagers'

Geplaatst opzondag 27 oktober 2019 - 10:53

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat acuut wordt gestopt met het innemen van wapens van jagers op basis van een omstreden psychologische test.

Ook zou er een streep moeten worden gezet door de al ingetrokken jachtvergunningen en moeten de jagers met onmiddellijke ingang hun wapens weer terugkrijgen, aldus de partij.

Vergunning
In schriftelijke vragen roept CDA-statenlid Rudy Tegels gouverneur Theo Bovens op om dat te bepleiten bij korpschef Ingrid Schäfer van de Limburgse politie. De test wordt uitgevoerd naar aanleiding van de aanslag in Alphen aan de Rijn in 2011. Daarbij bleek de dader aan de vergunning voor een wapen te zijn gekomen door fouten van de politie.

Streng beleid
Op basis daarvan voert de politie nu een zeer streng beleid. Volgens Dagblad De Limburger heeft dat er al toe geleid dat in Limburg de jachtakte is ingetrokken van een kwart van de ongeveer 160 jagers die tot nu toe de psychologische test hebben afgelegd. CDA-statenlid Rudy Tegels spreekt van een “absurde handelwijze” waar hij met grote verbazing kennis van heeft genomen.

Papiertje
Hij verwijst ook naar een aantal van de gestelde vragen. Zoals “wast u uw handen voor het eten”, “vindt u parachutespringen leuk” en “gooit u wel eens een papiertje op de grond”. Dat het uitvoeren van inmiddels is opgeschort ziet Tegels als bewijs dat er sprake is van een falende methode die niet deugt. Maar desondanks wordt er toch doorgegaan met het innemen van wapens op basis van de wel al afgelegde testen, aldus het CDA-statenlid. Hij vindt dat erg onzorgvuldig.

Actie
En daarom moet de gouverneur in actie komen. Ook vraagt hij het provinciebestuur om in gesprek te gaan met het Ministerie van Veiligheid en Justitie “om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen”.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen