Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: 'Stop met absurde inname van wapens jagers'

Geplaatst opzondag 27 oktober 2019 - 10:53

Het CDA in het Limburgs Parlement wil dat acuut wordt gestopt met het innemen van wapens van jagers op basis van een omstreden psychologische test.

Ook zou er een streep moeten worden gezet door de al ingetrokken jachtvergunningen en moeten de jagers met onmiddellijke ingang hun wapens weer terugkrijgen, aldus de partij.

Vergunning
In schriftelijke vragen roept CDA-statenlid Rudy Tegels gouverneur Theo Bovens op om dat te bepleiten bij korpschef Ingrid Schäfer van de Limburgse politie. De test wordt uitgevoerd naar aanleiding van de aanslag in Alphen aan de Rijn in 2011. Daarbij bleek de dader aan de vergunning voor een wapen te zijn gekomen door fouten van de politie.

Streng beleid
Op basis daarvan voert de politie nu een zeer streng beleid. Volgens Dagblad De Limburger heeft dat er al toe geleid dat in Limburg de jachtakte is ingetrokken van een kwart van de ongeveer 160 jagers die tot nu toe de psychologische test hebben afgelegd. CDA-statenlid Rudy Tegels spreekt van een “absurde handelwijze” waar hij met grote verbazing kennis van heeft genomen.

Papiertje
Hij verwijst ook naar een aantal van de gestelde vragen. Zoals “wast u uw handen voor het eten”, “vindt u parachutespringen leuk” en “gooit u wel eens een papiertje op de grond”. Dat het uitvoeren van inmiddels is opgeschort ziet Tegels als bewijs dat er sprake is van een falende methode die niet deugt. Maar desondanks wordt er toch doorgegaan met het innemen van wapens op basis van de wel al afgelegde testen, aldus het CDA-statenlid. Hij vindt dat erg onzorgvuldig.

Actie
En daarom moet de gouverneur in actie komen. Ook vraagt hij het provinciebestuur om in gesprek te gaan met het Ministerie van Veiligheid en Justitie “om dit probleem zo spoedig mogelijk op te lossen”.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen