Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA stelt vragen over mijnschade-weigering DSM

Geplaatst opvrijdag 26 juni 2015 - 12:05

CDA-statenlid Max Ruiters wil opheldering over de weigering van DSM om mee te betalen aan het noodfonds voor schrijnende gevallen van mijnschade.

Hij vindt het 'bizar' dat de drie rechtsopvolgers van de vroegere steenkoolmijnen niet willen meebetalen aan het noodfonds. Behalve DSM zijn dat Umicore en Oranje-Nassau.

Leugen
Een jaar geleden liet Kamp de Tweede Kamer nog weten dat DSM - als enige van de drie - wel bereid was 'om in enige vorm' mee te werken aan het noodfonds. "Of de minister liegt of DSM liegt. Maar er is in ieder geval enige ruis op de lijn", zegt CDA-statenlid Max Ruiters.

Niet verplicht
Ruiters vindt overigens niet op voorhand dat DSM en de twee andere rechtsopvolgers de morele plicht hebben om mee te betalen aan het noodfonds voor mijnschade.
Het Rijk is verantwoordelijk. Want dat heeft in de jaren '90 besloten te stoppen met het oppompen van mijnwater waardoor de mijnschade is ontstaan, aldus Ruiters.

Lees ook: DSM weigert bijdrage aan noodfonds mijnschade

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

PvdA-gedeputeerde: gesteggel over noodfonds mijnen stoppen
DSM weigert bijdrage aan noodfonds mijnschade
Oude mijn
'Noodfonds mijnschade moet al uitkeren'
ANP
'Aanmeldingen noodfonds mijnschade op één hand te tellen'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen