Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA, SP, VVD, D66 en PvdA stemmen in met coalitie-akkoord

Geplaatst opmaandag 20 april 2015 - 19:45

De fracties van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA hebben ingestemd met het coalitie-akkoord van hun onderhandelaars.

Woensdagmorgen wordt het akkoord gepresenteerd. Tot dan willen de partijen niks zeggen over de inhoud ervan en ook niet over de portefeuille-verdeling en het aantal gedeputeerden.

Het is de bedoeling dat het nieuwe provinciebestuur volgende week woensdag wordt geïnstalleerd.

Éérste keer
Het is voor de eerste keer dat SP en D66 gaan meebesturen in het gouvernement. Zij waren met het CDA de winnaars van de verkiezingen in maart. VVD en PvdA waren de verliezers.

32 van de 47 zetels
De nieuwe coalitie heeft een ruime meerderheid in het Limburgs Parlement met 32 van de 47 zetels. De vorige coalitie van CDA, VVD en PvdA had na de verkiezingen in maart geen meerderheid meer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provinciaal coalitie-akkoord goedgekeurd door leden
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
Peiling: CDA blijft PVV in Limburg nipt voor
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen