Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA, SP, VVD, D66 en PvdA stemmen in met coalitie-akkoord

Geplaatst opmaandag 20 april 2015 - 19:45

De fracties van CDA, SP, VVD, D66 en PvdA hebben ingestemd met het coalitie-akkoord van hun onderhandelaars.

Woensdagmorgen wordt het akkoord gepresenteerd. Tot dan willen de partijen niks zeggen over de inhoud ervan en ook niet over de portefeuille-verdeling en het aantal gedeputeerden.

Het is de bedoeling dat het nieuwe provinciebestuur volgende week woensdag wordt geïnstalleerd.

Éérste keer
Het is voor de eerste keer dat SP en D66 gaan meebesturen in het gouvernement. Zij waren met het CDA de winnaars van de verkiezingen in maart. VVD en PvdA waren de verliezers.

32 van de 47 zetels
De nieuwe coalitie heeft een ruime meerderheid in het Limburgs Parlement met 32 van de 47 zetels. De vorige coalitie van CDA, VVD en PvdA had na de verkiezingen in maart geen meerderheid meer.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provinciaal coalitie-akkoord goedgekeurd door leden
Zeven gedeputeerden voor Limburg, twee van de SP
VVD verliest in Limburg meer dan het landelijk gemiddelde
Peiling: CDA blijft PVV in Limburg nipt voor
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen