Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: sluiting huisartsenpost Venray onverantwoord

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 19:42

Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de eventuele sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Venray en vindt die niet verantwoord.

In schriftelijke vragen aan minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (VVD) verwijzen de Tweede Kamerleden Mustafa Amhaouch (Panningen) en Joba van den Berg (Goes) juist naar de ervaringen van de coronacrisis.

Zorg
'Die laten juist zien dat goede acute zorg dichtbij voor alle Nederlanders van het grootste belang is', stellen Amhaouch en Van den Berg. De sluiting van de HAP in Venray vinden zij daar niet bij passen.

Lees ook: Huisartsenpost Venray wordt mogelijk helemaal gesloten

Overleg
De twee CDA'ers willen van de minister ook opheldering over de gang van zaken. Zo vragen zij of er overleg is geweest met huisartsen, wijkverpleegkundigen en kraamverzorgers 'die onmiddellijk gevolgen van een sluiting van de huisartsenpost kunnen ervaren'.

En of het klopt dat de huisartsen in Venray de HAP juist open willen houden.

Bewoners Venray
Verder willen zij duidelijkheid over de vraag of ook betrokken inwoners en bestuurders in de regio bij het besluitvormingsproces betrokken zijn.

De gemeenteraad van Venray en wethouder Anne Thielen van Sociale Zaken, Jeugd en Leefbaarheid (CDA) hebben zich eerder al fel uitgesproken tegen de sluiting van de HAP in hun gemeente.

Lees ook: Sluiting HAP Venray: 'Niet op de zaken vooruitlopen'

Besluit
Huisartsenkoepel Cohesie liet afgelopen week weten dat er nog geen besluit is genomen en dat het sluitingsplan maandag wordt besproken tijdens een ledenvergadering.

De Raad van Bestuur van Cohesie zal op basis van het advies van die vergadering uiteindelijk een besluit nemen.

's Nachts dicht
Begin 2017 werd de huisartsenpost in Venray al behoorlijk afgeslankt. De HAP is vanaf dat moment doordeweeks alleen bereikbaar tussen 17.00 uur en 23.00 uur en in het weekend tussen 08.00 uur en 23.00 uur.

Voor spoedzorg in de nachtelijke uren moeten inwoners van de gemeente Venray al naar Venlo toe. Daarnaast sloot ook de nachtapotheek de deuren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen