Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA slaat alarm vanwege Afrikaanse varkenspest

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 15:14

Het CDA in het Limburgs Parlement slaat alarm over het gevaar dat wilde zwijnen de zogeheten Afrikaanse varkenspest gaan overdragen op de varkenshouderij.

Daarom wil de partij dat wildbeheereenheden meer ruimte en middelen krijgen om wilde zwijnen goed te kunnen bestrijden.

Wilde zwijnen
Volgens de
statenleden John Verhoijsen en Rudy Tegels bevinden zich honderden wilde zwijnen buiten de twee gebieden waar ze zich 'mogen' ophouden. Dat zijn de natuurgebieden De Meinweg en Meerlebroek.

Varkenspest
De twee
statenleden stellen in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur dat 'een uitbraak van varkenspest met alle verschrikkelijke gevolgen voor de Limburgse varkenshouderij te allen tijde moet worden voorkomen'. Behalve meer armslag voor de wildbeheereenheden, eisen ze dan ook dat er geen oversteekplaats voor onder andere wilde zwijnen komt over de Zuid-Willemsvaart in Weert. Ze noemen dat 'onverantwoord'.

Bestrijden
Verder willen ze opheldering over het verhaal dat terreinbeherende organisaties niet dan wel onvoldoende medewerking verlenen aan het bestrijden van wilde zwijnen in hun gebieden. Het gaat dan om Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Ark Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen