Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA slaat alarm vanwege Afrikaanse varkenspest

Geplaatst opdinsdag 6 februari 2018 - 15:14

Het CDA in het Limburgs Parlement slaat alarm over het gevaar dat wilde zwijnen de zogeheten Afrikaanse varkenspest gaan overdragen op de varkenshouderij.

Daarom wil de partij dat wildbeheereenheden meer ruimte en middelen krijgen om wilde zwijnen goed te kunnen bestrijden.

Wilde zwijnen
Volgens de
statenleden John Verhoijsen en Rudy Tegels bevinden zich honderden wilde zwijnen buiten de twee gebieden waar ze zich 'mogen' ophouden. Dat zijn de natuurgebieden De Meinweg en Meerlebroek.

Varkenspest
De twee
statenleden stellen in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur dat 'een uitbraak van varkenspest met alle verschrikkelijke gevolgen voor de Limburgse varkenshouderij te allen tijde moet worden voorkomen'. Behalve meer armslag voor de wildbeheereenheden, eisen ze dan ook dat er geen oversteekplaats voor onder andere wilde zwijnen komt over de Zuid-Willemsvaart in Weert. Ze noemen dat 'onverantwoord'.

Bestrijden
Verder willen ze opheldering over het verhaal dat terreinbeherende organisaties niet dan wel onvoldoende medewerking verlenen aan het bestrijden van wilde zwijnen in hun gebieden. Het gaat dan om Limburgs Landschap, Natuurmonumenten, Ark Natuurontwikkeling en Staatsbosbeheer.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen