Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA roept provincie op mee te denken over LVK-finale

Geplaatst opmaandag 9 november 2020 - 9:22

Het CDA is teleurgesteld dat de finale van het Limburgs Vastelaovesleedsjes Konkoer (LVK) 2021 alleen via de radio wordt uitgezonden. De christendemocraten roepen het provinciebestuur op om mee te denken over een oplossing.

'Dit feest en de daarbij horende televisie-uitzending is voor veel Limburgers het muzikale hoogtepunt van het jaar', schrijft het CDA in vragen aan het provinciebestuur. 'In deze moeilijke tijden kan de vastelaovend een lichtpuntje zijn. Aangezien de vastelaovend in 2021 een uitgeklede vorm zal hebben, kan juist een LVK-finale op televisie ervoor zorgen dat het echte vastelaoves geveul toch gaat leven in Limburg.'

Pijn in het hart
Stichting LVK heeft besloten om de finale vanwege de coronamaatregelen alleen op L1 Radio uit te zenden. Dat heeft de organisatie zondag zo aan samenwerkingspartner L1 laten weten. Normaal verzorgt de regionale omroep de tv-uitzending van de finale. "Het besluit is genomen in het licht van de maatregelen van het kabinet en de verwachting dat deze beperkende maatregelen nog tot medio januari zullen gaan duren", zo klonk de uitleg van de organisatie. Volgens voorzitter Joep Verbugt is de beslissing met pijn in het hart genomen.

Lees ook: LVK-finale 2021 alleen op de radio

Gesprek
Het CDA hoopt dat er toch een tv-uitzending kan worden gemaakt. Volgens de fractie kan carnaval de samenleving juist in deze lastige tijd helpen. De partij roept de provincie dan ook op om met het LVK-bestuur in gesprek te gaan 'om mee te denken over manieren waarop deze belemmeringen kunnen worden weggenomen'.

Lees ook: Boze artiesten willen gesprek met LVK-organisatie

Boze artiesten
Niet alleen het CDA is teleurgesteld over het besluit. Ook LVK-artiesten zijn niet gelukkig met de nieuwe opzet. Ze willen daarom in gesprek met de organisatie. Verschillende artiesten hebben L1 laten weten zich te beraden over een gezamenlijk statement richting de organisatie.

De drie halve finales, die plaatsvinden op 8, 15 en 22 januari, zijn ook alleen te volgen via L1 Radio. Andere jaren waren deze ook op televisie te zien.

De LVK-finale zal plaatsvinden op 29 januari.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen