Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep

Geplaatst opmaandag 6 juli 2015 - 11:48

CDA-raadslid Julien Penders is in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor mishandeling.

Ook moet het gemeenteraadslid van Echt-Susteren het slachtoffer een schadevergoeding van ruim 3200 euro betalen.

Geen gevolgen
De straf is hoger dan de rechtbank in Maastricht hem eerder oplegde. Die veroordeelde het CDA-raadslid tot een taakstraf van 120 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Volgens het CDA in Echt-Susteren heeft de veroordeling van het raadslid geen gevolgen voor zijn positie.

Gebroken schedel
Het gerechtshof acht het bewezen dat Penders op kerstavond 2011 in Maastricht een cafébezoeker tijdens een kroegruzie een gebroken schedel heeft geslagen. Dat Penders dit ontkent, vindt het hof op basis van getuigenverklaringen en herkenning van het slachtoffer ongeloofwaardig.

Foto: CDA

Lees ook: Opnieuw celstraf geëist tegen CDA-raadslid Penders

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen