Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-raadslid Penders eerder veroordeeld voor mishandeling

Geplaatst opdinsdag 7 juli 2015 - 16:03

CDA-gemeenteraadslid Julien Penders uit Echt-Susteren is al eerder veroordeeld voor mishandeling.

Die vond plaats in november 2011. Hij kreeg toen van de politierechter een geldboete van 430 euro. Het slachtoffer kreeg een schadevergoeding van 278 euro.

Schedelbreuk
Maandag kreeg Penders een tweede veroordeling op zijn strafblad. Het gerechtshof in Den Bosch veroordeelde hem tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden in een andere mishandelingszaak. Hij sloeg op kerstavond 2011 een man in een kroeg in Maastricht een schedelbreuk.

Partij wist ervan
Penders mag van het CDA in Echt-Susteren raadslid blijven, ondanks de twee veroordelingen voor mishandeling. De lokale afdeling van de partij zegt dinsdag op de hoogte te zijn geweest van zijn eerste veroordeling.

'Lichte mishandeling'
Volgens voorzitter Marc Rooijen van de CDA-afdeling is de straf van de politierechter meegenomen in de uitspraak van het gerechtshof. "Het is ons bekend en daarbij gaat het om een lichte mishandeling", zo stelt hij. "Bovendien is er na december 2011 niks meer gebeurd", aldus Rooijen.

De landelijke integriteitscommissie van het CDA gaat de zaak onderzoeken en komt aan het einde van de zomer met een bindend oordeel over Penders.

Lees ook:
- CDA-raadslid Penders zwaarder gestraft in hoger beroep
- Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
- Echt-Susteren verdeeld over aanblijven Julien Penders

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geweldpleger Penders blijft raadslid CDA Echt-Susteren
CDA buigt zich over veroordeeld raadslid Julien Penders
Veroordeeld CDA-raadslid Julien Penders vecht straf aan
CDA Echt-Susteren wast handen in onschuld in zaak-Penders
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen