Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: provincie moet compensatie waterschade voorschieten

Geplaatst opdonderdag 26 augustus 2021 - 19:17

Het CDA in het Limburgs Parlement noemt het onaanvaardbaar dat hoogwatergedupeerden te lang op compensatie moeten wachten. De fractie vindt dat de provincie zo nodig geld moet voorschieten.

Dat schrijft statenlid Johan Geraats in een brief aan het provinciebestuur.

Tussen wal en schip
Geraats schrijft dat gedupeerden tussen wal en schip dreigen te vallen. Enerzijds door onwillige verzekeraars, anderzijds door bureaucratie.

Daarbij wordt de Wet tegemoetkoming schade bij rampen van de overheid genoemd. Deze Wts-regeling werd eerder deze maand actief. Particulieren, bedrijven en verenigingen kunnen zich daar melden voor vergoeding van hun schade. Maar volgens Geraats kan het 17 tot 19 weken duren voordat het geld wordt overgemaakt.

Lees ook: Zo gaat het kabinet gedupeerden hoogwater helpen

Voorschotten
Het College zou volgens het Statenlid uit Baexem moeten gaan praten met verzekeraars en een rol moeten spelen bij het inventariseren van knelpunten. Verder pleit hij ook voor het verlenen van voorschotten aan gedupeerden die te lang moeten wachten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen