Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA pleit voor alternatieve route landbouwverkeer Wanssum

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 15:48

Het CDA in het Limburgs Parlement vindt dat er serieus moet worden gekeken naar een alternatieve route voor het landbouwverkeer in Wanssum.

Dat mag nu geen gebruik maken van de nieuwe provinciale rondweg om zo de doorstroming van het verkeer niet te belemmeren. Daarom rijden de landbouwvoertuigen nu door de dorpskern van Wanssum.

Onveilig situaties
"Maar dit levert ongewenste en onveilige situaties op en doet geen recht een de prachtige kern rondom het havengebied", zo stellen de CDA-statenleden Wouter IJpelaar en Emma Palmen in schriftelijke vragen. Daarbij denken zij met name aan fietsers, voetgangers en schoolgaande kinderen.

Motie
Eind vorige maand nam de gemeenteraad van Venray nog unaniem een motie aan waarin het college van B&W werd opgeroepen alles in het werk te stellen om de provincie op andere gedachten te brengen. Zodat landbouwverkeer van de rondweg gebruik kan maken en niet meer door de kern van Wanssum hoeft te rijden.

Dorpsraad
Ook de dorpsraad is een petitie gestart om dat te bereiken. De twee CDA-statenleden willen ook weten welke afspraken er in het verleden zijn gemaakt voordat de rondweg in september 2020 werd geopend.

Als een alternatieve route niet haalbaar is, vragen zij in ieder geval om extra veiligheidsmaatregelen voor de route door de dorpskern.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen