Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: niet eens met Koppe over motorrijtuigenbelasting

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 6:27

Het CDA in het Limburgs Parlement is het fundamenteel oneens met VVD-gedeputeerde Erik Koppe over de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting.

Koppe wil het liefst van het huidige toeslagsysteem af. Volgens hem is het moeilijk uit te leggen dat dezelfde auto in de ene provincie meer kost dan in de andere.

Belasting naar Den Haag
Maar CDA-fractievoorzitter Jeu Titulaer vindt het juist goed dat burgers direct kunnen merken wat de eigen provincie doet. Hij is er dan ook tegen om 'nog meer belastingheffingen naar Den Haag over te hevelen'.

Bovendien is de praktijk dat bij een landelijke verdeling van geld Limburg altijd slechter af is, zo stelt Titulaer.

Gesproken namens VVD
Hij zegt er ook vanuit te gaan dat gedeputeerde Koppe heeft gesproken als VVD-kandidaat voor het nieuwe Limburgs Parlement en niet namens het provinciebestuur.

Op 18 maart zijn er provinciale statenverkiezingen.

Financiering van provincies
De provinciale opcenten worden samen met de motorrijtuigenbelasting geïnd. Het is een onderdeel van de financiering van de provincies. Die mogen zelf uitmaken waar ze het geld aan uitgeven. Ze kunnen ook zelf de hoogte van de toeslag bepalen.

In Limburg als enige gedaald
Limburg is de enige provincie die het tarief voor de provinciale opcenten de afgelopen vier jaar heeft verlaagd. In alle andere provincies is deze toeslag op de motorrijtuigenbelasting verhoogd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Koninklijke onderscheiding voor vier scheidende Statenleden
Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie
Gedeputeerde Koppe derde op verkiezingslijst VVD
VVD en PvdA hekelen 'hypocriet' CDA in btw-discussie
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen