Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA: niet eens met Koppe over motorrijtuigenbelasting

Geplaatst opdonderdag 26 februari 2015 - 6:27

Het CDA in het Limburgs Parlement is het fundamenteel oneens met VVD-gedeputeerde Erik Koppe over de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting.

Koppe wil het liefst van het huidige toeslagsysteem af. Volgens hem is het moeilijk uit te leggen dat dezelfde auto in de ene provincie meer kost dan in de andere.

Belasting naar Den Haag
Maar CDA-fractievoorzitter Jeu Titulaer vindt het juist goed dat burgers direct kunnen merken wat de eigen provincie doet. Hij is er dan ook tegen om 'nog meer belastingheffingen naar Den Haag over te hevelen'.

Bovendien is de praktijk dat bij een landelijke verdeling van geld Limburg altijd slechter af is, zo stelt Titulaer.

Gesproken namens VVD
Hij zegt er ook vanuit te gaan dat gedeputeerde Koppe heeft gesproken als VVD-kandidaat voor het nieuwe Limburgs Parlement en niet namens het provinciebestuur.

Op 18 maart zijn er provinciale statenverkiezingen.

Financiering van provincies
De provinciale opcenten worden samen met de motorrijtuigenbelasting geïnd. Het is een onderdeel van de financiering van de provincies. Die mogen zelf uitmaken waar ze het geld aan uitgeven. Ze kunnen ook zelf de hoogte van de toeslag bepalen.

In Limburg als enige gedaald
Limburg is de enige provincie die het tarief voor de provinciale opcenten de afgelopen vier jaar heeft verlaagd. In alle andere provincies is deze toeslag op de motorrijtuigenbelasting verhoogd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Koninklijke onderscheiding voor vier scheidende Statenleden
Twan Beurskens: vier partijen nodig voor nieuwe coalitie
Gedeputeerde Koppe derde op verkiezingslijst VVD
VVD en PvdA hekelen 'hypocriet' CDA in btw-discussie
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen