Overslaan en naar de inhoud gaan

CDA-Limburg: 'Vastlopen CETA is eigen schuld EU'

Geplaatst opzondag 23 oktober 2016 - 16:18

Het vastlopen van de onderhandelingen over vrijhandelsverdrag CETA heeft de EU helemaal aan zichzelf te wijten.

Dat zei Karel Leunissen, voorzitter van het CDA-Limburg, zondag in het L1-radioprogramma De Stemming.

Zorgen
Zoals bekend blokkeert het Waalse regioparlement het verdrag met Canada. Alle andere 27 Europese lidstaten geven wel het groene licht. Leunissen: "De afspraak is nu eenmaal dat nationale parlementen het laatste woord hebben. Qua besluitvorming betekent dit het einde van de Europese Unie. We moeten ons zorgen maken over het functioneren van de EU."

Wereldmacht
Ex-Tweede Kamerlid Monique Quint (PvdA) spreekt liever van een wake-up call. Volgens haar zijn er twee opties: of de spelregels veranderen of accepteren dat de EU als wereldmacht ernstig wordt verzwakt.

Nakijken
Oud-Kamerlid Jan de Wit (SP) is tegen méér 'Brussel' ten koste van nationale parlementen. Hij steunt het Waalse verzet. "Vrijhandel betekent grote winsten voor de multinationals, de productie verdwijnt naar lage-loonlanden en de werknemers hebben het nakijken."

Volgens Karel Leunissen wegen de nadelen van CETA niet op tegen de voordelen. "Die zijn enorm , dat staat in geen verhouding. Het levert forse economische groei op, in Nederland en Europa."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Dit Oekraïne-referendum schept maximale verwarring'
'ING had voor de rechter moeten komen'
CDA Limburg niet ontevreden over concept-kandidatenlijst
Landelijke nieuwjaarsreceptie CDA is in Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten